Chodzi mi o to, że zrobiłem sobie listę przewijaną, tak dla siebie, fajnie wszystko działa i ogólnie jest w porządku, problem polega na tym, że gdy szybko będę klikał lub przewijał kółkiem od myszy to lista się rozwala. Mam pytanie jak można zablokować przycisk lub funkcję aby nie wykonywała się póki nie zakończy się wykonywać wcześniejsze zdarzenie. Problem polega na tym, że funkcja obsługująca listę ma w sobie wywołania innych (np jquery animate - żeby był ładny efekt przewijania), które wykonują się gdzie indziej i są asynchroniczne, główna funkcja przewijająca się kończy, a samo przewijanie trwa dalej.
Próbowałem ustawiać flagi różne - ostatecznie wybrałem sposób zasłaniania - czyli div absolutny przesłania np przyciski przewijania - to działa, ale czy takie coś tak się obsługuje czy można to zrobić lepiej, ładniej?
Chodzi mi o to, że o ile w przypadku przycisków takie coś jest wystarczające i działa, to w przypadku kółka myszy niestety nie i się lista mi rozsypuje
Rozwiązanie - może nie do końca, ale jakoś tam pomogło
zamiast animate przesuwam o określoną wartość px - lista się nie rozwala i nawet to jakoś wygląda, ale jakby ktoś miał pomysł jak robić, żeby czekać na koniec zdarzenia to chetnie poczytam