Witam mam problem w zasadzie logiczny. Chce stworzyć skrypt który codziennie będzie pobierał jaki level w grze ma dana osoba i zapisywał to. Całość z pobieraniem danych itp mam już zrobione tylko nie wiem w jaki sposób zbudować bazę. Chce aby po wyszukiwaniu takiego użytkownika pokazywało ostatnie 30 dni (każdy dzień wyświetla z osobna i pokazuje jaki lvl tego dnia miała dana osoba). I teraz powstaje problem bo jeżeli zrobię tak, że każdy gracz będzie miał swój wiersz w tabeli i zrobię 30 kolumn na zapis tego lvl to skrypt po 30 dniach musiałby kasować najstarsze pole i tam umieszczać najnowszy wynik tak by zawsze móc zobaczyć 30 dniową historię. Mam więc następujące pytania, w jaki sposób składować dane? Czy osobny wiersz dla każdego gracza i 30 kolumn na każdy dzień to dobry pomysł? I jak powinna przebiegać praca skryptu który by to umieszczał w tabeli oraz prezentował takie dane. Nie chodzi mi o gotowe rozwiązanie ale o przedstawienie pomysłu w jaki sposób mógłbym to najlepiej zrobić.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie pomysły.