Witam, potrzebuję wyniki SELECT`ów, oprócz wyrzucenia na ekran, wrzucić je do Excela. Wyczytałem, że z pomocą przychodzi PEAR. Używam WamServera od zawsze w sumie w nim jest wszystko, wystarczy tylko zainstalować i jest mysqlm, php itp. Jest też batch go-pear.bat. Uruchomołiłem go. Pear zainstalowany, include_path w php.ini podmieniony niby ok .... aaaaaale chcąc przynajmniej narazie przetestować jakiś przykładowy kod ze strony peara dostaje błędy w stylu
Warning: require_once(OLE/PPS/Root.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\BUFOR\xls\Spreadsheet\Excel\Writer\Workbook.php on line 39
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'OLE/PPS/Root.php' (include_path='.;C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\pear') in C:\wamp\www\BUFOR\xls\Spreadsheet\Excel\Writer\Workbook.php on line 39
sciągnąłem OLE ale nie wiem co mam z tym zrobić. Próbowałem wgrać to do katalogów by pasowało do warningu ale cóż ... KLAPA. Proszę o jakieś sugestie. Aż tupię by nauczyć się wywalać dane z bazy do excela i nie wychodzi
pozdrawiam