Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ukrywanie wszystkich odbiorców emaila w klasie htmlMimeMail5
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Sajrox
Witam,

Czy ktoś wie może jak ukryć odbiorców w wiadomości wysłanej przy pomocy klasy htmlMimeMail5 questionmark.gif
Chodzi o to aby w momencie gdy jako odbiorca podaje tablice z kilkoma adresami. Przy odbiorze wiadomości w odbiorcach był tylko email osoby ktora obecnie otworzyła wiadomość a nie lista wszystkich do których została wysłana wiadomość email questionmark.gif

Nie chce aby wszyscy odbiorcy widzieli listę maili do których masowo wysyłam wiadomość. Robienie to w pętli odpada.
erix
BCC
Sajrox
Nic nie daje.
Oto kod jaki używam.
  1. <?php
  2. $mail = new htmlMimeMail5();
  3. $mail->setHTML($tresc);
  4.  
  5. $mail->setHTMLCharset('utf-8');
  6. $mail->setHeadCharset('utf-8');
  7. $mail->setTextCharset('utf-8');
  8.            
  9. $mail->setFrom($my_name." <".$my_email.">");
  10. $mail->setSubject($title);
  11.  
  12. $mail->setBcc($inny_email);
  13.            
  14. $mail->send($emailsArray);
  15. ?>
erix
Używaj bbcode.

Cytat
Nic nie daje.

To znaczy?
Sajrox
ok już się poprawile mz tym BBCode smile.gif

A co do problemy to mimo zastosowania setBcc() to nadal w polu odbiorca po odebraniu wiadomości mam wszystkie adresy email do których była wysłana wiadomość sad.gif
erix
A jak podstawiasz odbiorców...? To jest na pewno cały kod, którym ustawiasz adresy?
Sajrox
OK problem rozwiązany.
W metodzie Bcc() jako argument musiałem podać wszystkie adresy email odzielonymi przecinkami.

Wtedy w odbiorcach pojawia mi się email który podam w tablicy w metodzie send()

Szkoda że nie ma możliwości aby każdy odbiorca widział tylko swój adres email a nie ten który podam jako argument w metodzie send().

Chyba że wiesz jak rozwiązać i ten problem ? smile.gif
erix
Cytat
Szkoda że nie ma możliwości aby każdy odbiorca widział tylko swój adres email a nie ten który podam jako argument w metodzie send().

Wtedy wysyłasz maile w pętli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.