Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CodeIgniter] Zalety
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
MajareQ
Jako, że jedynymi gotowymi frameworkami z którymi miałem przyjemność pracować było tylko Zend i Kohana to pytam się Was, bardziej doświadczony6ch, jakie są zalety CodeIgniter i czy warto z niego korzystać?
msbm
No cóż... Kohana to takie nowocześniejsze wydanie CI... więc przejście z kohany na CI wg mnie niema sensu, ja właśnie przesiadam sie z CI na Kohanę bo wolę czyste PHP5 niż PHP4
Trudno pisać o zaletach CI jeżeli pisałeś aplikacje w Kohanie... będą same wady winksmiley.jpg
phpion
Zaletami są m.in. dokumentacja (aczkolwiek można się przyczepić do kilku "wpadek"), spora społeczność oraz duża ilość dodatkowych materiałów edukacyjnych. Jeżeli stawiasz na pracę zarówno pod PHP5 jak i PHP4 to będzie to również zaletą CI. Wady? Na pewno przystopowany rozwój, od dłuższego czasu nic się nie dzieje z CI, a jeśli już się dzieje to są to raczej pierdy. Czy warto korzystać? Moim zdaniem nie - jest przecież chociażby, wspomniana przez Ciebie, Kohana.
batman
Wybór frameworka.
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.