Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Code Igniter] 2 aplikacje w jednym frameworku
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Pontifex_Maximus
Napisałem sobie prosta aplikacje. Teraz chciałbym dodać panel administracyjny. Mogę to zrobić poprzez dodanie kilku kontrolerów, ale trochę za duży bałagan się wtedy robi (nie ma rozdzielenia na kontrolery aplikacji głównej i panelu). Mozna tez cały panel wrzucić do jednego kontrolera :-P ale wtedy pewnie plik tego kontrolera będzie duży (za duży). Najlepszym wyjściem było by dodanie drugiego folderu application. Mozna coś takiego zrobić?
ikssde
Możesz sobie zrobić dwa moduły, np. default i administration

@edit
Powiem Ci coś więcej jak mi zdradzisz jaki to framework smile.gif
krowal
Szkoda, że nie napisałeś jaki to framework smile.gif np w symfony nie ma problemu z dodaniem kolejnego app, wtedy robisz sobie backend i frontend i masz dwie aplikacje z oddzielnymi modulami itp. W zend najlepiej zrobić sobie podstawowe kontrolery frontu i admina i po nich dziedziczyć później kontrolery w konkretnych modułach w zależności od tego czy to kontroler panelu admina czy frontu.
Pontifex_Maximus
O lol. Myślałem, ze to pytanie dałem w dziale o frameworku "Code Igniter", dlatego nie napisałem o jaki framework chodzi. :-D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.