Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt został sprzedany !Proszę o zamknięcie tematu
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Sprzedam
grajek4
Skrypt został sprzedany exclamation.gif ! Proszę o zamknięcie tematu
Spawnm
A ty pisałeś ten kod? Czy sprzedajesz czyjąś pracę ?
link
webdice
Jak stałeś się posiadaczem skryptu?
no-scared
I dostałeś pozwolenie na odsprzedawanie go dalej?
in5ane
I to by było na tyle biggrin.gif

Koleś pewnie kupił na Allegro za 10 zł (bo tam teraz tak chodzą skrypty) i nawet nie była podana licencja (bo tak tam jest).
Spawnm
raczej nie na allegro lecz na tym forum, zobacz jego tematy , kupił kod i teraz sprzedaje czyjąś prace
pyro
Ciekawe co na to wykonawca CMS'a... tiredsmiley.gif
grajek4
I co macie go tego kupiłem cms exclamation.gif! A teraz go przejadę exclamation.gif Czy to tak trudno zrozumieć questionmark.gif Już parę firm ma ten cms exclamation.gif
mike
Cytat(grajek4 @ 3.05.2009, 12:34:33 ) *
I co macie go tego kupiłem cms exclamation.gif! A teraz go przejadę exclamation.gif Czy to tak trudno zrozumieć questionmark.gif Już parę firm ma ten cms exclamation.gif
Za stary jestem na slang gówniarzy. Masz na myśli to, że oszukałeś autora i sprzedajesz jego dzieło bez pozwolenia?
PawelC
Według mnie jeżeli kupujesz jedną kopię CMS to tylko jedną możesz używać zgodnie z licencją, bo tylko do jednej masz prawo, a jak widać sam się wkopałeś że sprzedałeś już paru firmom. Więc jakby nie patrzeć łamiesz prawo. A firmy którym go sprzedałeś, posiadają nielegalną kopię, o ile dobrze rozumuje.
mike
Cytat(ExPlOiT @ 3.05.2009, 12:52:12 ) *
Według mnie jeżeli kupujesz jedną kopię CMS to tylko jedną możesz używać zgodnie z licencją, bo tylko do jednej masz prawo, a jak widać sam się wkopałeś że sprzedałeś już paru firmom. Więc jakby nie patrzeć łamiesz prawo.
Wybacz ale to co jest wg. Ciebie nic nie oznacza. Skąd wiesz na jakiej licencji został skrypt zakupiony?
PawelC
Cytat
Skąd wiesz na jakiej licencji został skrypt zakupiony?

Fakt, tego nie wiem, dlatego kieruję pytanie do autora tematu, na jakiej licencji został zakupiony CMS? Bo wątpię, aby autor zezwolił Ci na dalsze rozpowszechnianie CMS w wielu kopiach.
grajek4
Przy kupnie nie wspominał o licencji .
gulldarek
Cytat(mike @ 3.05.2009, 11:55:05 ) *
Wybacz ale to co jest wg. Ciebie nic nie oznacza. Skąd wiesz na jakiej licencji został skrypt zakupiony?

To nawet nie slang, tylko poprostu gowniarstwo. Proponowalbym zablokowanie tematu do momentu, w ktorym chlopak wykaze, ze ma prawo do sprzedazy tego skryptu.
PawelC
Cytat(grajek4 @ 3.05.2009, 13:01:03 ) *
Przy kupnie nie wspominał o licencji .

I sprzedajesz skrypt, nie wiedząc czy masz do tego pełne prawo?
grajek4
Tak .
PawelC
Gdybym był na Twoim miejscu, a oczywiście nie jestem, skontaktowałbym się z autorem CMS i dowiedział się wszystkiego na temat licencji, i tego czy masz prawo rozpowszechniać jego kopie.
kwiateusz
prawo, prawem, ale o ile mi wiadomo można to podciągnąć pod paragraf :] więc gratuluje nerwów smile.gif
pyro
Cytat(grajek4 @ 3.05.2009, 13:04:39 ) *
Tak .

No to teraz więcej zapłacisz niż "zarobiłeś" lol

//edit

"skrypt został sprzedany". teraz juz niemal wiadomo ze popelniles wykroczenie smile.gif
webdice
Zamykam, autor za usunięcie treści dostaje ostrzeżenie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.