Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Który Najlepszy edytor na stronie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
vir_e
Witam, mam pytanie, jaki jest najlepszy edytor tekstu na strone? Głównie chodzi mi o szybkość w działaniu...
Znalazłem 2:

Tiny_mce i FCKeditor...
Który lepszy? A może jeszcze inny?
gulldarek
Z tych dwoch zdecydowanie tinymce. FCKEditor odradzam.
Hectic
Cytat(gulldarek @ 3.05.2009, 01:09:29 ) *
Z tych dwoch zdecydowanie tinymce. FCKEditor odradzam.

Możesz powiedzieć dlaczego? Ja go używam i jestem bardzo zadowolony. FCK ma masę funkcji, zależy do czego jest Ci potrzebny, ale spokojnie w configu da się zmienić prawie wszystko i dostosujesz go do swoich potrzeb smile.gif Dużym plusem jest też możliwość implementacji w js, php, itd. Język polski, ładne skórki... instalacja też nie trudna, bardzo dobrze rozwinięty manual. Z TinyMCE korzystałem dawno temu więc nie jestem w stanie Ci nic o nim powiedzieć bo pewnie masę rzeczy się zmieniło.
gulldarek
Owszem, ma duzo (jak dla mnie za duzo) funkcji, ale generowal paskudny kod html. Nie jestem z FCKEditor na biezaco, wiec byc moze cos sie w tej kwestii zmienilo. W firmie, w ktorej pracuje uzywamy nicEdit: prosty, szybki i lekki edytor ktorego funkcje w zupelnosci wystarczaja klientom.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.