Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]IE nie widzi sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
darth_sidious
Witajcie...

Problem jak w temacie... Na sesjach mam utworzony koszyk zakupow. Wszystko idealnie dzialalo pod Opera, FF i IE. Po wrzuceniu na serwer cal.pl dziala tylko pod Opera i FF a na IE za cholere nie chce...
Wszystkie strony zaczynam od

1. <?php
  2.  
  3. //i tutaj dalej zawartosc strony...
  4. ?>

Zmienne sesji umieszczam w
  1. <?php
  2. $_SESSION['nazwa zmiennej']
  3. ?>

Co moze byc tego powodem?...

Pozdrawiam
Darth
korkie
Witam.
Kiedyś miałem taki problem.
Okazało się, że w jednej przeglądarce kiedyś wyłączyłem sobie obsługę cookie i o tym później zapomniałem.
Cookie przechowują identyfikator sesji.
darth_sidious
... troche odswieze watek...

Owszem, to pomoglo, jednakze ktos odwiedzajacy strone i chcacy sie zalogowac nie bedzie o tym wiedzial, a juz tym bardziej obnizal poziom bezpieczenstwa tylko po to aby moc sie zalogowac...

Znacie jakis skuteczny spoosb jak to obejsc i przede wszystkim czym to jest spowodowane...?

Nie wiem czy to Wam pomoze czy nie, ale strona podzielona jest na kilka czesci, tzn naglowek wczytywany jest z oddzielnego pliku i w nim wlasnie znajduje sie rozpoczecie sesji...

Dzieki za wszelkie sugestie...

Pozdrawiam
Darth
patryczakowy
Cytat(darth_sidious @ 11.05.2009, 11:35:16 ) *
Owszem, to pomoglo, jednakze ktos odwiedzajacy strone i chcacy sie zalogowac nie bedzie o tym wiedzial, a juz tym bardziej obnizal poziom bezpieczenstwa tylko po to aby moc sie zalogowac...

Ja bym się tym wo gule nie przejmował problem odwiedzającego który będzie miał go na większości stron w końcu prawie wszędzie używa się ciastek. W końcu jak stosujesz J/S to też musisz się liczyć że ktoś sobie go wyłączy. A tak nawiasem to można sesję w url przekazywać ale moim zdaniem obniżasz w ten sposób poziom bezpieczeństwa własnej strony.
Jak piszę herezję to na pewno ktoś mnie poprawi!
rzymek01
Cytat
A tak nawiasem to można sesję w url przekazywać ale moim zdaniem obniżasz w ten sposób poziom bezpieczeństwa własnej strony.

przy dobrze napisanej obsłudze sesji możesz korzystać z przekazywania id sesji poprzez url nie obniażając poziomu bezpieczeństwa strony smile.gif
darth_sidious
Kurcze, obwiniam o wszystko przegladarke, ale inne strony korzystajace z opisanej przez mnie zasady sesji dzialaja bez problemu... Gdzie wiec (oprocz ustawien przegladarki) szukac jeszcze bledow?

Pozdrawiam
Darth
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.