Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX]tworzenie stron internetowych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Paula_
Cześć,
mam pewien problem. Nie wiem jak stworzyć stronę internetową w technologii AJAX.
Szukałam, czy może jest taka strona, która opisuje tę czynność, jednak takowej nie znalazłam.
Dlatego szukam pomocy na tym forum.
Byłabym bardzo wdzięczna za okazałą pomoc.
potreb
W Ajaxie nie robi się stron tylko w html, php i wielu innych. Ajax jest jedynie implementacją różnych dodatków. Zapoznaj się z jquery, html.
Spawnm
tutaj masz linki do kursów, jest tam też ajax, poczytaj .
Paula_
no informatykiem niestety nie jestem, ale dostałam prace z informatyki na temat: "tworzenie stron internetowych w technologii AJAX".
Dzięki za link smile.gif
piotrooo89
AJAX to technologia łącząca JS i PHP. tak w skrócie reszta w linkach podanych przez chłopaków.
korkie
Cytat(piotrooo89 @ 9.05.2009, 19:30:35 ) *
AJAX to technologia łącząca JS i PHP. tak w skrócie reszta w linkach podanych przez chłopaków.

Aha - a ja myślałem, że to asynchroniczny JavaScript i XML niezależny od platformy (PHP, Ruby, Python) przeznaczony do asynchronicznej wymiany danych z serwerem bez przeładowania strony.

"no informatykiem niestety nie jestem"

A co ma zrobić informatyk, co skończył uczelnię 10 lat temu, w czasach, gdy większość profesorków-byłych komuchów wykładało o DOS'ie i architekturze komputerów 8-bitowych ?
Trzeba się samemu douczać.
Zwróć uwagę jakie bzdury niektórzy ci tu piszą.
W księgarniach znajdziesz masę książek o Ajaxie.
Posiedź nad jedną, dwoma tydzień i pracę napiszesz bez problemu.
rzymek01
ostatnio przeglądałem "Biblia Ajax" (~87zł), dla poczatkującego w sam raz winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.