Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JQuery] Problem z eventami i Ajaxem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Koniczynka
Witajcie,

Od pewnego czasu zmagam sie z problemem obsługi eventów przy użyciu Ajaxa. Kłopot polega na tym, że przykładowe zdarzenie click nie odnosi się do danych załadowanych Ajaxem i dołaczonych do strony (np. listy). Kod podglądowy:

Kod
$(document).ready(function(){

$('#click').click(function(){                  alert("noth");
   var dane = $('.sortable').sortable('toArray');  
   alert(dane );

});          
});

I teraz tak. To jest kod do obsługi Drag n' Drop w UI JQuery. Dołączam ten kod w nagłówku przy pierwszym ładowaniu strony. Następnie Ajaxem pobieram strony-matki. Klik w każdą stronę matkę powoduje załadowanie jej dzieci:

Kod
$(document).ready(function(){      
  $('.matka').click(function(){      
   var idek = $(this).attr("title");
   $("#enf-"+idek).load(podkatalog + "ajax/szukaj/co/dzieci/matka/" + $(this).attr("title"));            
});      
});

Dzieci ładują się bez problemów. Kłopot jest natomiast, kiedy klikam w link do porządkowania wygenerowany w $('.matka').click. Jest on nieaktywny i działa jedynie link wygenerowany na samym początku - tak, jakby ta dynamiczna generacja nie odnosiła sie do zdefiniowanych w nagłówku kodów JS.

Starałem się umieszczac te eventy click w callbacku przy użyciu $.ajax(), ale to także nie zdało rezultatu. Dołączałem także te same kody JS przy pobieraniu danych Ajaxem i także bez pozytywnych wyników. Podobny wynik przy próbie gry z argumentem synchronic i asynchronic. Jeżeli moglibyście mnie trochę nakierowac, to byłbym wdzięczny.
batman
live
Koniczynka
Tak, dokladnie o to mi chodzilo. Myslalem, ze moj problem przypomina bardziej klopot korro z tematu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...=funkcja+wygasa , ale najwidoczniej szukalem pod zlym haslem.

Dziekuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.