Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][JQuery]Działa tylko pod ff.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
ShadowD
Witam piszę stronę i dziś chciałem ją rozruszać nawet się to udało ale jak się okazało tylko w ff...

Linki:www.a.cmsss.pl/admin/
Nick:Admin
Pass:1234

Wszystko działa pod ff ale pod ie i chrome już nie, słowa "Działa tylko pod ff" to trochę za dużo powiedziane.
//Pod operą również nie działa...

Chodzi o rozwijaną listę po prawej, i w [Zarządzanie stroną] >> [Dodaj] powinno się pojawić okno z zawartością.

Prosił bym o pomoc i naprowadzenie na sposób naprawy.
plurr
  1. Syntax error while loading: line 10 of linked script at http://www.a.cmsss.pl/admin/js/2=windows.js :
  2. Expected token: '{'
  3. }).toggle(function() minimizeWindow(), function() REminimizeWindow());
  4. --------------------------------------^

Opera Dragonfly wypluwa.
batman
Kod
$(".minimizeWindow").click(function()
{
}).toggle(function() minimizeWindow(), function() REminimizeWindow());

Przyjrzyj się dokładnie temu fragmentowi kodu i znajdź błąd winksmiley.jpg Podpowiedź masz w poprzednim poście.
Błąd występuje w większości funkcji z pliku winsows.js. Innych skryptów nie sprawdzałem.
ShadowD
Ok dodałem { i } i wszystko działa, wielkie dzięki... ;]

I jeszcze...

WWW: www.a.cmsss.pl/admin
Nick: Admin
Pass: 1234
Zakładka: Zarządzanie stroną
Część: Aktualności

Opis:
Po kliknięciu na ikonkę dodaj powinno się otworzyć okienko w którym za pomocą ajaxa jest dodany kod odpowiadający za formularz, w tym formie chciał by dodać TinyMce więc do głównej strony includuję bibliotekę i sprawdzam czy działa a tu bęc nic niema pomyślałem że dane pobrane przez ajaxa nie dziedziczą biblioteki więc dodałem ją w pliku dołączanym za pomocą ajaxa i co się stało, oczywiście dostałem w konsoli błędy o js i automatycznie strona zaczęła się sama odświeżać.

Po krótkiej chwili pomyślałem że skoro style przechodzą przez ajax to i js powinien więc teraz jestem w kropce w ogóle nie wiem co się dzieje i jak temu zapobiec.

Zakładka Dodaj ma dodane w dołączanym pliku biblioteki - Błąd i odświeżenie.
Zakładka Lista > Edycja jest pusta - Żadnych efektów.

Prosił bym o naprowadzenie, w ogóle czy powinienem dodawać odnowa biblioteki w dołączanym pliku?

Spostrzeżenia:
*Link do pliku który jest dołączany ajaxem (zakładka Dodaj):
http://www.a.cmsss.pl/admin/miniindex.php?...aj&dane2=36
Więc TinyMce w nim działa ale jak już pisałem przy dodaniu ajaxem za pomocą iquery już uzyskuję błąd.

*Jeśli w głównym pliku nie ma dodanej biblioteki TinyMce a w dołączonym jest strona nie emituje błędów ale również nic się nie dzieje.

Pomysły:
Może kod dodany za pomocą ajaxa trzeba poddać ponownej analizie, jeśli tak to jak tego dokonać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.