Mam taki problem z ktorym nie moge sobie poradzic od wczoraj :-(
Mam dwie tabelki - w jednej mam naglowki a w drugiej linki. Chce do kazdego naglowka przypisac linki o id naglowka.
zrobilem cos takiego :
<?php $result = $dbase->get_query(" SELECT * FROM ramka_gowna // tu sa naglowki "); if ($result) { $leftr = new cTemplate; $page->tassign['ramkal'] = ""; foreach ($result as $record) { if ($record['site'] == 'l') { $leftr->tassign['nagl'] = $record['naglowek']; // wyswietla naglowek $leftr->tassign['nagl'] .= $record['id']; //wyswietla id naglowka $result2 = $dbase->get_query(" SELECT * FROM link_glowna where idramka = $record['id']; // tu sa linki " idramka" to jest id naglowka "); if ($result2 != 0) { foreach ($result2 as $linkr) { $leftr->tassign['link'] .= "<a href=\"?page=a_".$linkr['link']."\">".$linkr['link']."</a><br>"; //$leftr->tassign['link'] .= $record['id']; } } else $leftr->tassign['link'] = ""; $leftr->tassign['opcje'] = "<a href=\"?action=dodaj&id=".$record['id']."\">>dodaj<</a> "; $leftr->tassign['opcje'] .= "<a href=\"?action=edytuj&".$record['site']."&id=".$record['id']."\">>edytuj<</a> "; $leftr->tassign['opcje'] .= "<a href=\"?action=usun&id=".$record['id']."\">>usun<</a> "; $page->tassign['ramkal'] .= $leftr->parse("common/ramka.htm"); } } } ?>
problem polega na tym ze naglowki mi sie dobrze wyswietlaja czyli jak mam 3 naglowki w tabeli "ramka_gowna" to wyswietlaja mi sie 3 naglowki ale jak wyswietlam linki do tych naglowkow to one sie "dubluja" - czyli
w pierwszym naglowku mam 2 linki i tu mi sie dobrze wyswietla
w drugim naglowku mam 3 linki - ale tutaj mi sie wyswietlaja linki z naglowka 1 i 2
w trzecim naglowku juz mi sie nic nie wyswietla - czyli dobrze dzilala - nie wiem dlaczego wczesniej mi tu sie wyswietlalo 2 razy wszystkie linki :|
ma ktos jakis pomysl jak to przerobic zeby sie dobrze wyswietlalo??
dzieki i pozdrawiam