Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o Cron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rastman
Witam,
potrzebuje skrypt, ktory co godzine otworzy mi 14 linkow w grze. linki mam w tablicy php. Sprobowalem uzyc Crona i kazdy link umiescic w oddzielnym iframe, ale nie dziala(chyba sa zabezpieczenia w grze i z iframe automatycznie przekierowuje przegladarke do strony glownej gry). Kto pomoze mi rozwiazac ten problem?
erix
  • brak tagu w temacie
  • brak kodu
  • piszemy bocika, żeby oszukiwać w grze, co nie?
kkuba
@Rastman:

curl + cron, najrozsądniej wg. mnie.
marcio
Cytat
potrzebuje skrypt, ktory co godzine otworzy mi 14 linkow w grze

Ja bym sie nie bawil zadnym Cronem sam kiedys napisalem bota do Ogame poprostu daj refresh content strony co 60min skrypt trzymaj zawsze w jakies zakladce w przegladarce a on bedzie robil co musi.

Cytat
piszemy bocika, żeby oszukiwać w grze, co nie?

A tam zaraz oszukiwac poprostu nie kazdy ma czas i checi zeby czekac godziami by cos moc zrobic tongue.gif.
dr_bonzo
To niech nie gra.
Foxx
Cytat
A tam zaraz oszukiwac poprostu nie kazdy ma czas i checi zeby czekac godziami by cos moc zrobic

Rozumiem to, też zawsze wolę się wepchać przed ludzi w kolejce jak widzę kogoś młodszego albo staruszka, itp. sciana.gif
marcio
Cytat(Foxx @ 21.05.2009, 11:33:16 ) *
Rozumiem to, też zawsze wolę się wepchać przed ludzi w kolejce jak widzę kogoś młodszego albo staruszka, itp. sciana.gif

O co chodzi i co to ma wspolnego z tematem?
kkuba
@Rastman: podaj mi na PM adres do tej gry, później edytuje tego posta i wszystko Ci ładnie wytłumacze co trzeba zrobić, bo jak widać ci nade mną nie bardzo mają ochote pomagać.
marcio
Cytat(kkuba @ 21.05.2009, 11:58:32 ) *
@Rastman: podaj mi na PM adres do tej gry, później edytuje tego posta i wszystko Ci ładnie wytłumacze co trzeba zrobić, bo jak widać ci nade mną nie bardzo mają ochote pomagać.

Wielki pomocnik sie znalazl tongue.gif

Tez mu napisalem co i jak bez wiekszego kombinowania z jakims cronem ktory nie zawsze jest dostepny.
kkuba
Cytat
sam kiedys napisalem bota do Ogame poprostu daj refresh content strony co 60min

>.<

Dobra, nie przyszedłem się tu kłócić, tylko zabić czas i ew. komuś pomóc.

Refresh w przeglądarce nie ma najmniejszego sensu.
Lepiej napisać skrypt w php i możesz go odpalić na jakimkolwiek shellu (są nawet za smsa) i będzie chodził 24 godziny na dobę.
Ty raczej komputera tak nie zostawisz włączonego, chyba, że mieszkasz bez ględzących rodziców ; )

//edit: zapomniałem wspomnieć, że w php istnieje taka funkcja jak sleep (do tego pętelka while(1), nie obciąża to zbytnio serwera).
Ew. można w bashu zrobić skrypt o podobnym działaniu (usypianie) + wywoływanie pliku php co określony czas.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.