Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Odwołanie z małego okienka do wywołującego je
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
spenalzo
Mam pewien problem z JS (którego ekspertem nie jestem smile.gif )
A więc otwieram sobie małe okienko, z którego w pewnej sytuacji naciskam na link i chcę, żeby w dużym okienku (wywołującym małe) w formularzu o nazwie np. prodedit w polu pole[45] (musi być jako tablica) pojawiła się wartość np. "ala ma kota" - niestety wszelkie moje próby spełzły na niczym sad.gif rolleyes.gif

Dodam, że okno główne składa sie z dwoch ramek, a popup jest wywoływany z ramki o nazwie "right" - może ma to jakieś znaczenie.
marlowe
Udało mi się coś takiego wykombinować. Poniżej podaję 'meritum' takiego skryptu a przykład działania jest tutaj:
opener.htm:
Kod
<script><!--

function otworz(adres) {

noweOkno = window.open(adres, 'okienko', 'menubar=no, toolbar=no, location=no, scrollbars=no, resizable=no, status=no, width=180, height=200')

}

//--></script>

<form name="Form">

<input name="Test" type="text" value="Domyślny tekst">

</form><br/>

<a href="#" onclick="javascript:otworz('window.htm')">Otwórz okno sterujące</a>

window.htm:
Kod
<a href="#" onclick="javascript:opener.document.forms['Form'].elements['Test'].value='A to jest nowa treść';">Kliknij</a>

O sterowaniu formularzem w js możesz poczytać tu, a na temat js w pop-upie tu.
Pozdrawiam
Bartek
spenalzo
Hm, dzięki za odpowiedź - ale taki coś mi działa...
Problem mam z czymi innym - w pewnym formularzu pola nazywają się prod[123] i niestety musi tak być - i gdy przekazuje to do JS to sie sypie...
marlowe
U mnie działa również przy takich nazwach- zobacz tutaj.
Pozdrawiam
Bartek
spenalzo
Dzieki ! =D>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.