davit
28.05.2009, 08:15:52
Witam
Chciałbym się zapytać o opinie specjalistów na temat tego kursu.
http://gowork.pl/strony_gowork,33Najbardziej interesuje mnie opinia na temat programu szkolenia i możliwości po nim i chodzi tutaj o poziom podstawowy.
Wiadomo, że wszystko zależy od kursanta. Wiem też że można się nauczyć samemu, ale myślę że taki kurs wnosi więcej.
Czy warto?
Wicher
28.05.2009, 08:27:29
To jak studia zoaoczne ale latwiej isc na uczelnie i chodzic za darmo na wyklady z wybranych dziedzin ewentualnie dogadac sie tez co do cwiczen i wychodzi na to samo, jak ktos chce sie uczyc to sie nauczy
slawny
28.05.2009, 08:30:32
1. Nie ten dział, ktoś zaraz przeniesie do Hydepark
2. Ucz się samemu, jeżeli chodzi o kurs gowork.pl to chyba nie jest to nic specjalnego. W internecie jest pełno ogłoszeń typu: zatrudnimy w gowork.pl na szkoleniowca php. Oznacza to że nie mają albo odpowiedniej liczby instruktorów albo ci co są, są mało kompetentni.
3. Nie uważam tego za coś złego(bo sam programuje strukturalnie)...ale obiektowe programowanie zaczyna się dopiero na dodatkowych 40 godz.
davit
28.05.2009, 09:02:24
Ale czy według was, można juz po takim kursie coś tworzyć, pracować jako programista, ok rozumiem ze nie wszystko odrazu, ale przynajmniej dorywczo lub nadzorować jakies małe niewymagające strony. Potem człowiek będzie się rozwijał dalej.
Czy możecie polecić jakiś inny kurs?
slawny
28.05.2009, 09:11:14
Na pewno będziesz mógł już coś robić, ale bez większej praktyki dużo nie zwojujesz. Temat kursów jest przypięty Przedszkolu na górze.
davit
29.05.2009, 10:01:26
Tak, widziałem te kursy, bardziej chodzi mi o kurs na zywo i w trybie intensywnym.
webber
29.05.2009, 10:41:40
wg mnie najlepszym kursantem jest mr Google

nauczysz się wszystkiego samemu, najpierw parę książek, troszkę informacji z internetu, przejście na Ty z manualem php, oraz wiele, wiele praktyki i możesz zaczynać, wg mnie 120h kursu nie zrobi z nikogo programisty...
davit
29.05.2009, 11:12:51
Masz racje że można i samemu, ale myśle ze na takim kursie można dowiedziec sie wiecej sztuczek czy skorzystac z czyjegos doswiadczenia, w dodatku jak sie za cos zaplaci to bardziej sie mobilizuje czlowiek;)
erix
29.05.2009, 11:30:43
Cytat
ale myśle ze na takim kursie można dowiedziec sie wiecej sztuczek czy skorzystac z czyjegos doswiadczenia
Musiałbyś mieć indywidualnego korepetytora...
A zapewniam Cię, że regularnie obserwując społeczność branżową nauczysz się dużo więcej... Instruktor nie może być alfą i omegą, nie nauczy Cię wszystkich sztuczek.
davit
29.05.2009, 12:25:20
No tak, a co z papierkiem? Pracodawca zawsze patrzy tez na papierek, rozumie, że projektami też można udowodnić swoją wiedze, no ale....
Indywidualny kurs napewno wnosi najwiecej.
Samemu zdobywanie wiedzy, nie przecze tez jest skuteczne, wiele juz nauczylem sie sam w roznych dziedzinach. Mysle ze taka inwestycja napewno sie zwróci...
erix
29.05.2009, 12:32:42
Cytat
No tak, a co z papierkiem?
ZCE.
Cytat
Mysle ze taka inwestycja napewno sie zwróci...
Co kto lubi. Wolałbym przyjąć gościa po ZCE, bo wiem że ma umiejętności, a nie
zaświadczenie ukończenia kursu...
davit
29.05.2009, 12:47:39
Cytat(erix @ 29.05.2009, 13:32:42 )

ZCE.
Co kto lubi. Wolałbym przyjąć gościa po ZCE, bo wiem że ma umiejętności, a nie zaświadczenie ukończenia kursu...
http://akademia.linuksa.pl/pl/kurs-php-sql...CFQyVFQodnnLBBAa tutaj po kursie mozna zdobyc certyfikat, ale teraz pytanie do znawocow
czy program z tego kursu wystarczy aby przystapic do egzaminu na taki certyfikat?
erix
29.05.2009, 12:50:14
skowron-line
29.05.2009, 13:05:37
Cytat
Uczestnicy kończą nasz kurs z umiejętnościami wystarczającymi do stworzenia sklepu internetowego, dyskusyjnego forum i witryn intranetowych. Oprócz tego wydajemy certyfkat ze szczegółową listą umiejętności zdobytych na kursie.
Z takimi umiejętnościami napewno zdasz egzamin zenda pod warunkiem że trzeba będzei napisać sklep lub forum dyskusyjne.
Na sieci są ksiązki przygotowujące do certyfikatu zend -a ściągnij / kup sobie takową i zobacz co jest wymagane + jest na forum temat temu poświęcony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.