Mam problem najpierw kod:
index.php:
<?php include 'sesja.php'; include 'formularz.html'; $_SESSION['zalogowany']=false; if($_POST['login']==NULL || $_POST['haslo']==NULL) { die("Nie wypełniłeś wymganych pól"); } /* sprawdzanie czy wypełnione są wymagane pola (jeśli nie - wyświetlany jest komunikat) */ include 'config.php'; $zapytanie = $db->prepare("select u.* from login_pass u where u.login=?"); $zapytanie -> bindValue(1, $_POST['login']); $zapytanie -> execute(); $user = $zapytanie -> fetch(); if($user['id']==NULL) { die("Nie ma takiego gracza"); } // sprawdzanie czy jest taki gracz (jeżeli nie - komunikat) if($user['password']!=$_POST['haslo']) { die("Nieprawidłowe dane logowania"); } /* sprawdzanie danych logowania (jeśli nie są zgodne - komunikat) */ $_SESSION['zalogowany']=true; ?>
sesja.php:
<?php ?>
game.php:
<?php if($_SESSION['zalogowany']==false) { die("Nie masz uprawnień do oglądania tej strony"); } /* sprawdzanie czy gracz się zalogował poprawnie (jeśli nie - komunikat) */ ?>
formularz.html:
w pliku config.php znajdują się parametry połączenia z bazą MySQL (przypisane są do zmiennej $db)
Teraz problem: jak wprowadzam właściwą nazwę gracza (usera) i prawidłowe hasło to wyskakuje błąd:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Documents and Settings\user\Pulpit\xampplite\htdocs\xampp\baza\projekt1\formularz.html:7) in C:\Documents and Settings\user\Pulpit\xampplite\htdocs\xampp\baza\projekt1\index.php on line 23
Jeżeli się nie mylę jest to błąd funkcji header(). Próbowałem już wielu metod. Jednakże ciągle pojawia się ten błąd. Nie wiem o co chodzi (tzn. nie mogę usunąć tego błędu).
Pomoże ktoś