Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Problem w Header
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Adiqus
Najpierw chciałem przeprosić za ciągłe pytanie się was o co chodzi smile.gif

Mam problem najpierw kod:
index.php:
  1. <?php
  2. include 'sesja.php';
  3. include 'formularz.html';
  4. $_SESSION['zalogowany']=false;
  5.  
  6. if(empty($_POST['login']) && empty($_POST['haslo'])) { die(); } // sprawdzanie czy pola: login i hasło są ustawione
  7.  
  8. if($_POST['login']==NULL || $_POST['haslo']==NULL) { die("Nie wypełniłeś wymganych pól"); } /* sprawdzanie czy
  9. wypełnione są wymagane pola (jeśli nie - wyświetlany jest komunikat) */
  10.  
  11. include 'config.php';
  12. $zapytanie = $db->prepare("select u.* from login_pass u where u.login=?");
  13. $zapytanie -> bindValue(1, $_POST['login']);
  14. $zapytanie -> execute();
  15. $user = $zapytanie -> fetch();
  16.  
  17. if($user['id']==NULL) { die("Nie ma takiego gracza"); } // sprawdzanie czy jest taki gracz (jeżeli nie - komunikat)
  18.  
  19. if($user['password']!=$_POST['haslo']) { die("Nieprawidłowe dane logowania"); } /* sprawdzanie danych logowania
  20. (jeśli nie są zgodne - komunikat) */
  21.  
  22. $_SESSION['zalogowany']=true;
  23. header("Location: game.php");
  24. die();
  25. ?>

sesja.php:
  1. <?php
  2. session_register("zalogowany");
  3. ?>

game.php:
  1. <?php
  2. if($_SESSION['zalogowany']==false) { die("Nie masz uprawnień do oglądania tej strony"); } /* sprawdzanie czy gracz
  3. się zalogował poprawnie (jeśli nie - komunikat) */
  4.  
  5. echo "Zalogowałeś się pomyślnie !!";
  6. ?>

formularz.html:

1. <head><title>Logowanie</title></head>
  2. <form action="index.php" method="POST">
  3. Login: <input type="text" name="login">
  4. Hasło: <input type="password" name="haslo"> <input type="submit" value="Zaloguj!">
  5. </form>
  6. </html>

w pliku config.php znajdują się parametry połączenia z bazą MySQL (przypisane są do zmiennej $db)

Teraz problem: jak wprowadzam właściwą nazwę gracza (usera) i prawidłowe hasło to wyskakuje błąd:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Documents and Settings\user\Pulpit\xampplite\htdocs\xampp\baza\projekt1\formularz.html:7) in C:\Documents and Settings\user\Pulpit\xampplite\htdocs\xampp\baza\projekt1\index.php on line 23

Jeżeli się nie mylę jest to błąd funkcji header(). Próbowałem już wielu metod. Jednakże ciągle pojawia się ten błąd. Nie wiem o co chodzi (tzn. nie mogę usunąć tego błędu).

Pomoże ktoś questionmark.gif
Spawnm
poszukaj na forum, było miliony razy ...
utf-8 bez bom ustawione ?
Adiqus
ale nie rozumiem questionmark.gif były już takie tematy questionmark.gif

a o co chodzi z tym utf-8 bez bom ustawione questionmark.gif
osl
było mnówsto takich tematów. pomijając fakt, że treść błędu mówi prawie dokładnie co jest grane.
beya15
jesli sie nie myle to o to chodzi:

manual php
Cytat
Remember that header() must be called before any actual output is sent, either by normal HTML tags, blank lines in a file, or from PHP. It is a very common error to read code with include(), or require(), functions, or another file access function, and have spaces or empty lines that are output before header() is called. The same problem exists when using a single PHP/HTML file.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.