Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Zmiana schematu wyświetlania pól formularza dla jednego pola
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
phpion
Witam,
niestety nie znalazłem w dokumentacji instrukcji przydatnych do rozwiązania mojego problemu. Przykładowo chciałbym uzyskać formularz z 1 polem tekstowym (np. imię) + 1 checkboxem (np. akceptacja regulaminu) tyke tylko, że w takiej formie:
Kod
[label - Podaj imię] [input type=text]
[input type=checkbox] [label - Akceptuję regulamin bla bla bla]

czyli z zamianą kolejności wyświetlania etykieta-pole. Jak takie coś osiągnąć? Wystarczy mi naprowadzenie czego mam szukać.
Pozdrawiam,
pion
destroyerr
Jeśli są to dwa pola (choć rozumiem, że to jest przykład) to może warto w szablonie wyświetlić formularz na "piechotę".
W przeciwnym wypadku możesz utworzyć swój widżet dziedziczący po sfWidgetFormSchema, który nadpisze metodę render. No jest jeszcze możliwość stworzenie swojego formattera, który w metodzie renderRow, na podstawie labela, będzie określał czy to jest pole które chcesz renderować inaczej i w ten sposób je wyrenderuje. Szczegóły sobie sam dograsz.

Niestety symfony nie ma takich rzeczy wbudowanych, ale kiedyś na http://webmozarts.com była notka, która pokazywała sposób ulepszenia formularzy. Niestety tylko prototyp.
phpion
@Pr0100:
Dzięki ale chodziło mi o załatwienie tego na poziomie klasy, a nie ręczne tworzenie widoku formularza.

@destroyerr:
Tak, te 2 pola to był tylko przykład. Chciałbym po prostu mieć możliwość tworzenia różnych układów pól w obrębie jednego formularza. Powalczę więc z wykyrwaniem pól po nazwach ale nie wydaje mi się to zbyt eleganckim rozwiązaniem. Cóż, skoro nie ma innej metody to pewnie z tego skorzystam. Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.