Mam problem z uruchomieniem Zend Framework na moim hostingu.
Otóż jak wiadomo, w ZF wszystkie żądania powinny być kierowany na bootstrapp'a. Tak też miałem. Lokalnie wszystko działało. Problemy zaczęły się, gdy chciałem wrzucić swój serwis na serwer..
Ostatnia moja konfiguracja .htaccess:
CODE
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule .* index.php [L]
RewriteBase /
RewriteRule .* index.php [L]
Kombinowałem jak tylko umiałem i w zależności od moich próbnych konfiguracji efekty były następujące:
albo Not-found
albo błąd 500 Internal Server Error
albo efekt był taki, że żądanie zostało przekierowane faktycznie na index.php, ale nie został odpalony żaden kontroler, ani akcja! Jedynie w pasku adresu pojawiało się odpowiedni adres, natomiast ładowana strona, to wciąż była strona główna.
Napisałem do administratorów serwera i otrzymałem odpowiedź, że na serwerze jest zainstalowany Apache 1.3 z PHP w trybie Fast CGI i to właśnie pod niego trzeba pisać swoje regułki .htaccess. Jednak już konkretniejszej odpowiedzi nie otrzymałem. Szukałem na ten temat, przeglądałem dokumentację Apache 1.3 jednak nie udało mi się znaleźć nic co by mi pomogło w tej sytuacji

Mało tego, na drugiej subdomenie na tym samym serwerze, jest odpalony mod_rewrite (tylko, że dla aplikacji napisanej strukturalnie) i działa bez problemu! Bez konieczności pisania żadnych dziwnych reguł. Czyli to co mówią admini trochę wydaje mi się w tym momencie już kitem..
Pomyślałem, że może ktoś spotkał się tutaj z podobnym problemem i mógłby naprowadzić mnie na rozwiązanie tego, bo na adminów raczej chyba liczyć nie mogę.. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź, bo mi już ręce opadają z tym, siedzę kilka dni i nic nie potrafię już wymyśleć