Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria - Stronicowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
darex
Mam znowu problemik z galerią. ( Ten temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=123557 )

Chciałbym do tej galeri zrobić stronicowanie żeby na stronie wyświetlało mi 10 zdjęć, a gdy jest więcej niz 10 robiło nastepną podstronę (np: index.php?page=1). Próbowałem wielu skryptów z neta, ale nie udaje mi się dopasować, szukałem i nic nie znalazłem. Tu na forum jest wiele speców od PHP, więc myśle,że pomożecie mi cos wykompinować winksmiley.jpg
skowron-line
Cytat
Próbowałem wielu skryptów z neta, ale nie udaje mi się dopasować

To pokaż na czym utknąłeś.
darex
Pousuwałem tongue.gif, próbowałem zrobić coś tez na wzór tak jak z tymi obrazkami w tamtym temacie (poprzedni i następny).

Tutaj chce tak samo z tym że określić liczbę obrazków na stronie z katalogu i zeby automatycznie tworzyło mi nastepna strone po przekroczeniu limitu zdjec na stronie
skowron-line
http://nospor.pl/pager.html zobacz na to
darex
Widziałe to jak szukałem w google, ale ono pobiera z mysql.
nospor
Cytat
ale ono pobiera z mysql.

jakbys przejrzal zalaczone przyklady, to bys sie dowiedzial ze na tablicach tez operuje. sama klasa Pager nie ma nic do tego, skad ty masz dane. Ją to nic nie interesuje
darex
No dobra przejrze jescze, ale ma ktos jakies inne pomysły questionmark.gif  wstydnis.gif

sad.gif Niky nie pomoże
megawebmaster
Nie. Nikt nie zrobi. Podrzucili Ci inni klasę do wykorzystania i trzeba najzwyczajniej w świecie z niej skorzystać. Albo chociaż próbować tongue.gif i pisać co nie działa z ewentualną prośbą o pomoc.
darex
No dobra, pokombinowałem coś i w programiku napisałem z pomocą coś takeigo:

Kod
if (!isset($_GET['page']))   {   $_GET['page'] = 1;   }
   if (eregi('[0-9]',$_GET['page']))   {
      $l[1] = $_GET['page'] * 10;   $l[0] = $l[1] - 10;
   }
   $ile = 35; // Liczba zdjęć w katalogu images
   $str = $ile / 10; // Liczab zdjęć z katalogu / Liczba zdjęć na stronie
   if (round($str,0) != $str)   {   $str++;   }
   while ($i <= $str)   {
      $i++;
      echo '<a href="index.php?page='.$i.'">'.$i.'</a> ';
   }

Nie wiem czy dobrze, na stronie mi dobrze wyświetla; zrobiło te podstrony page=1 page=2 page=3 itd.

Jest dobrze, ale pomóżcie mi wsadzić do tego pliku tak te zdjęcia żeby wyświetlaało mi te 10 zdjęc a nie wszystkie 35  smile.gif
erix
Kolego, czy Ty przypadkiem nie przesadzasz?

Szukasz jelenia, który za Ciebie to wszystko odwali?

Zlecenia, to nie ten dział.
darex
To 10000 linijek kodu questionmark.gif bez przesady. Jak mówili, zrobiłem to co potrafie więcej nie dam rady, dlatego prosze o pomoc.
erix
Żmędanie gotowca, to nie prośba o pomoc.
darex
wow, za taka pomoc serdecznie dziekuje, można zamknąć
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.