Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pomocy] problem z (?) klawiaturą (?) WinXP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zombie
Wczoraj podłączyli mi neta przez kablówkę. Wszystko przez godzinę było ok. Korzystałem z Tlena i nagle zaczął mi pisać kapitalkami, kliknięcie w folder otwierało explorację, zamiast jednej ikonki zaznacza mi cały folder. Przeformatowałem dysk i chciałem Windę zainstalować od nowa. I tu pojawił się znów problem z klawiaturą, kiedy przychodzi do wpisania klucza klawiatura zachowuje się jakby wciśnięty był CapsLock. Ponadto podczas instalki pojawia się opcja, której wcześniej nie było, opcja 'filtru klawiszy', czy czegoś takiego.
Kiedy uruchamiam z dysku startowego Win98 klawisze działają ok.
Inna klawiatura zachowuje się tak samo.
Instalacja WinXP na innym dysku kończy się tym samym.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Pomóżcie, proszę. Kompletnie nie mam pomysłu czego próbować...
BzikOS
Ja się spotkałem jak mi shift nie odbijał, tylko był cały czas wciśnięty... Ale w Twoim przypadku dziwne jest to, że na innym systemie wszystko działa dobrze rolleyes.gif
scanner
"Klawisze Filtru" uaktywaniają się domyślnie po 8sekundowym wciśnięciu <RShift>. Zatem ten klawisz masz zablokowany.
Jeśli inna klawiatura na tym komputerze działa tak samo: masz najprawdopodobniej uszkodozny port klawiatury.
zombie
Cytat
"Klawisze Filtru" uaktywaniają się domyślnie po 8sekundowym wciśnięciu <RShift>. Zatem ten klawisz masz zablokowany.

O widzisz! Dzięki! To juz jest jakiś trop. więc jeśli w dwóch klawiaturach mam to samo, to by wskazywało na błędy na płycie głównej... zastanawiające jest, że działa pod dosem normalnie...
kszychu
Cytat
zastanawiające jest, że działa pod dosem normalnie...

Może też działa tak samo, a tylko dos na to nie reaguje?
zombie
Dzięki wszystkim za pomoc (szczególnie scanner: naprowadziłeś mnie na trop). Problem rzeczywiście (chwalić Boga) był w klawiaturze, a konkretnie z prawym shiftem. Uffff...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.