chcę zapisać sesję w bazie i zrobić mechanizm coś jak na stat24 - czyli gdy próbuję się zalogować to jest sprawdzana czy istnieje sesja dla danego użytkownika i ma podany ładny komunikat - sesja dla użytkownika istnieje wybierz co chcesz zrobić
czy da się to zrobić za pomocą Zend_Session_SaveHandler_DbTable czy trzeba to zrobić po swojemu
zauważyłem, że można zdefiniować klucz główny wielokolumnowy, ale z tego co widze to nie mozna go sobie ot tak zdefiniować, a musi być tam save_path i session_name
a ja chciałbym jako klucz główny - czyli coś co dy definiowało czy sesja istnieje czy nie - taką trójkę Session ID, User ID, IP - dzięki temu mogę od razu sprawdzić po kolumnie z userID czy istnieje jakaś sesja dla danego użytkownika, mogę wtedy nawet przenieść sesje - czyli faktycznie zmienić IP i gdy się ktoś zaloguje gdzie indziej, a miał swoje jakies ustawienia to mu nie znikną a będzie je miał dalej
czy mozna cos takiego osiągnąć za pomocą Zend_Session_SaveHandler_DbTable czy trzeba po swojemu od podstaw to napisać