Korzystam z "class.phpmailer.php" do wysyłania eamili z newsletterem
Wywołuje skrypt cron.php i wysyłam do adresatów newslettera (np. 25 naraz)
Baza adresów jest w tabelach mysqla (tabela z polami: id, from_name, from_email, to_name, to_email, subject, body, sent, attempt)
Wszystko przechodzi, ale zauważyłem jeden problem: jeśli odczytam sobie maila z subskrypcji i użyje "odpowiedz nadawcy" (replay-to, lub zajrze we właściwości maila) w sekcji replay-to pojawia mi się, np. 25 odbiorców, z identycznym emailem (tym wysyłkowym, np.: newsletter@poczta.pl przykładowo...)
linia z Replay-to wygląda przykładowo tak:
(...)
Reply-to: "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>, "SYSTEM SUBSKRYPCJI" <newsletter@poczta.pl>
(...)
skrypt cron.php wygląda tak:
<?php $sql_connection = connect_to_database(); require "class/class.phpmailer.php"; $mailer = new PHPMailer(); $mailer->CharSet = "iso-8859-2"; $mailer->IsHTML(true); $mailer->Encoding = "8bit"; $mailer->Port = 25; $mailer->From = $row[from_email]; } else { $mailer->From = $config[form_nadawca_email]; } $mailer->FromName = $row[from_name]; $mailer->AddAddress($row[to_email], $row[to_name]); $mailer->AddReplyTo($row[from_email], $row[from_name]); $mailer->Subject = $row[subject]; if(!$mailer->Send()) { } else { } if ($row[attempt] == ($config[cron_mail_attempt]-1)) { } $mailer->ClearAllRecipients(); } optimize_table('cron_mail'); } disconnect_from_database($sql_connection); ?>
jak to zmienić, może jakieś uwagi...
THX
siwybob