Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] scroll
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Saint
Witam!

Mam taki problem bo zrobiłem sobie layout w którym nie mam możliwości zrobienia rozszerzania się przez powtórzenie jakiejś części tła komórki więc chciałbym zastosować coś takiego jak na tej stronie http://www.spoono.com/ (GRAPEVINE) lecz nie wiem jak to zrobić czy może ktoś może mi doradzić.

--------------------
XML rolleyes.gif >> XHTML...
Seth
Zajec
z tego co widze to tam żadnego tła nie ma... a jeśli chodzi Ci o to okienko z scroll'em to to jest najwyzklejsza iframe
Saint
Nie chodziło mi o to że tam jest tło tylko że ja mam taki layout zrobiony w photoshopie i pocięty w image ready i tam zrobiłem pole do wpisywania newsa, aby to było możliwe musiałem zrobić w tej komórce ten obrazek jako tło aby można było wpisywać tekst, ale jest tam bardzo mało miejsca wiec chce w tej komórce takiego scrolla aby była możliwość wpisywania i przeglądania wietrzej ilości newsów. Coś takiego:

reViVer
aaevil.gif Ten obrazek jest objęty prawami autorskimi biggrin.gif
Mi nikt nie odpisał...
------------------------
Tobie chodzi chyba o takiego normalnego scrolla tak??
No to wystarczy zwykłe <iframe...
W przypadku nadmiaru tekstu suwak sam się pojawi :wink:
Mój problem jest bardziej zawiły
Tam, gdzie strzałki, to grafika jest...
Saint
mnie też by takie coś odpowiadało tj. z tą grafiką

btw. jak wy robicie takie fajne sygnatury? ;-)
czachor
paski graficzne można w javascripcie skombinować...tutaj przykład: http://www.misiek.private.pl/scrollbar/scrollbar.html (źródło)
reViVer
czachor
Mógbyś zajrzeć do mojego tematu (trochę niżej jest), bo mam podobny problem, ale ja mam same obrazki. (ten rysunek powyżej to mój jest właśnie z tym problemem) Każdy prostokąt = obrazek :wink:
Saint
@ czachor

możesz coś więcej powiedzieć na ten temat?
czachor
Cytat
możesz coś więcej powiedzieć na ten temat?
żeby było jaśniej (bo nie sprecyzowałem smile.gif), tamten post dotyczył pytania @reViVera:
Cytat
Mój problem jest bardziej zawiły
Tam, gdzie strzałki, to grafika jest...
rozumiem, że chciał zrobić scrolla graficznego... jeżeli też Ci o to chodzi, wejdź na tę stronę, którą podałem w poprzednim poście, zajrzyj do źródła, skopiuj je i odpowiednio skonfiguruj (wszystko 'co i ile' podane w komentarzach).
Jeżeli chcesz po prostu zrobić tam pasek przewijania (jak na podanej przez Ciebie stronie) - to jak słusznie zauważył @Zajec jest to zwykła ramka pływająca (<iframe>).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.