Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [python] Instalacja pythona na hostingu cal.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pablo86
Witam,

Jak zainstalowac pythona na hostingu cal.pl bez korzystania z shella?

Mój hosting umożliwia instalacje shella, ale niestety nie pomaga go uruchomić, dlatego pytanie kieruję do Was fachowcy.

Pozdrawiam,
Paweł
erix
A czy jesteśmy pomocą techniczną cal.pl...?
pablo86
Cytat(erix @ 18.07.2009, 13:00:16 ) *
A czy jesteśmy pomocą techniczną cal.pl...?

Pomoc techniczna cal.pl jest jednym wielki gównem - nie chcą mi odpowiedzieć na to pytanie, stwierdzili, że nie są od tego. Nie pisze bezmyślnie postów. Szukałem w internecie i niestety nie znalazłem odpowiedzi, dlatego kieruje do Was pytanie.
Pr0100
Cytat
Pomoc techniczna cal.pl jest jednym wielki gównem - nie chcą mi odpowiedzieć na to pytanie

jeżeli Ci nie odpowiada to zmień hosting, jak możesz płacić i dać się tak traktować?
atsuki
Cytat(pablo86 @ 18.07.2009, 12:55:49 ) *
Jak zainstalowac pythona na hostingu cal.pl bez korzystania z shella?

takie rzeczy.... tylko w erze smile.gif

Cytat
Mój hosting umożliwia instalacje shella, ale niestety nie pomaga go uruchomić, dlatego pytanie kieruję do Was fachowcy.

eee.. jeszcze ciekawsze rzeczy prawisz, a jezeli masz mozliwosc kompilacji wlasnych programow na hostingu, to smiem twierdzic, ze admini cal.pl sa szaleni. Masz dostep do shella.. nie zas do mozliwosci instalacji czegokolwiek.
pablo86
sorry, chodziło mi o pythona, nie shell ;/
Pr0100
kompilować zapewne nie możesz, ale może masz już zainstalowanego mod_python'a?

.htaccess
Kod
AddHandler python-program .py
PythonHandler index
pablo86
Pr0100

Wielkie dzięki, spróbuje wieczorem przetestować. A samą niekompetentność cal.pl opisze w serwisie wykop.pl.

//Przetestowałem, niestety nadal jest coś nie tak ;/

Kod

Wystąpił problem krytyczny z serwerem, żądana strona nie może zostać prawidłowo wyświetlona.

Jeżeli jesteś właścicielem serwera, na którym znajduje się ta strona prosimy abyś sprawdził:

1. Poprawność wpisów mod_rewrite w pliku .htaccess.

2. Sprawdzić zawartość pliku .htaccess pod kątem występowania wpisów php_flag i php_admin_value.

Serwer PHP działa w trybie CGI i ustawienia PHP są pobierane z pliku php.ini.
Prosimy usunąć linie o początku php_flag lub php_admin_value lub zakomentować je znakiem hash "#".

Błąd krytyczny serwera
Internal Server Error - Błąd 500
erix
To nie trać czasu, tylko zmieniaj hosting...

Jeśli nie mają w ofercie Pythona...?
pablo86
Cytat(erix @ 20.07.2009, 12:13:00 ) *
To nie trać czasu, tylko zmieniaj hosting...

Jeśli nie mają w ofercie Pythona...?

W specyfikacji serwera którego jestem posiadaczem "jest" python.
Spawnm
a jaki masz bo wszystkie ACE mają tylko 'Obsługa języków skryptowych PHP5, PHP4, CGI, PERL'
pablo86
Cytat(Spawnm @ 20.07.2009, 15:49:50 ) *
a jaki masz bo wszystkie ACE mają tylko 'Obsługa języków skryptowych PHP5, PHP4, CGI, PERL'

Ace Extra

"Obsługa CGI, Perl, Python"
kajzur
Zmień serwer.. Ostatnio cal.pl utraciło wszystkie dane z jednego z serwerów.. Na wykopie było winksmiley.jpg Co do pomoy technicznej.. Mi odpowiadają na pytania winksmiley.jpg Ew. odsyłają do google'a..
kajzur
Jedynym plusem jest to że odpisują szybko.. Chodź to się staje bez znaczenia przy wadze info jakie dostajemy tongue.gif
Pr0100
Cytat
Świadczymy pomoc w zakresie obsługi serwera, a nie programowania i uruchamiania aplikacji. Jeżeli chce Pan używać pythona , to raczej powinien Pan wiedzieć jak wykorzystać ścieżki które Panu podałem.

może mają racje? smile.gif
Spawnm
Cytat(pablo86 @ 20.07.2009, 16:43:02 ) *
Ace Extra

"Obsługa CGI, Perl, Python"

http://www.cal.pl/serwer-ace-extra

'Obsługa języków skryptowych PHP5, PHP4, CGI, PERL'

Gdzie ten python ?
pablo86
Cytat(Pr0100 @ 21.07.2009, 00:48:10 ) *
może mają racje? smile.gif

Nie do końca. Kazali mi to zrobić przy pomocy shella którego nie mam O_o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.