lewy87r
21.07.2009, 13:28:15
Witam,
temat zapewne był poruszany ale zupełnie nie mam pojęcia jak go szukać ;]
chodzi mi dokladniej o gazeta.pl i jak to wygląda prawnie i w praktyce jak na forum gazeta.pl ktoś dodał negatywną opinię o jakiejś firmie to jak podejśc gazete.pl by te wpisy skasowali?
Zawsze zdawało mi się, że jak ktoś sobie nie życzy to muszą takową opinię skasować...?
Moli
21.07.2009, 13:33:27
Może być ciężko, z tego co słyszałem (i to od znajomych a nie komentarze w internecie) z gazetą ciężko się dogadać. Najlepiej napisz do nich meila albo zadzwoń i się dowiedz.
lewy87r
21.07.2009, 13:38:42
tu chodzi o klienta pisal 3 meile do nich i napisali ze oni sa osoba postronna bo co innego chyba by bylo gdyby komentarze odnosily sie do osoby prywatnej to wtedy wiadomo ze musza skasowac a firma jest na innych prawach...
erix
21.07.2009, 13:40:39
Cytat
ktoś dodał negatywną opinię o jakiejś firmie to jak podejśc gazete.pl by te wpisy skasowali?
Jak to,
prawo prawem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
Jeśli nie ma niczego oszczerczego, wcale się nie dziwię, że nie chcą kasować. Jeśli tylko negatywna, to może trzeba poszukać przyczyny u źródła?
lewy87r
21.07.2009, 13:56:51
Oszczerstwo, potwarz, przestępstwo polegające na podnoszeniu lub rozgłaszaniu nieprawdziwych zarzutów o postępowaniu lub właściwości innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego na danym stanowisku, w danym zawodzie lub rodzaju działalności.
z portalu wiedzy definicja ;]
posty na forum sa niezgodne z prawda co wlasciciel firmy zapewnia - typu ze unikaja kontaktu z klientami, nie odbieraja teleonow, ignoruja klientow, itp... itp...
co prawda nie jest to jakims wielkim przewinieniem lecz co jak co ale niezgodne z prawda wiec to juz chyba podchodzi pod oszczerwsto ;]
a wiadomo jak takie opinie dzialaja na potencjalnego klienta... ;]
erix
21.07.2009, 14:22:56
Wiesz, jeśli chodzi o opinie, to prawda zwykle bywa pośrodku...
A czy Ci skasują, czy nie - w praktyce to zależy od ich dobrej woli. I zawsze gdzieś w Sieci znajdzie się kopia, a tego już nie skasujesz.
Pamiętasz filmik na YT z udostępnianym zdjęciem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.