Gribo
24.07.2009, 15:25:15
Witam
Otóż che zrobić wysyłanie maila z potwierdzeniem założenia konta. I chciałbym żeby treść maila była wczytywana z pliku. Próbuje to zaimplementowac w symfony ale nie wiem gdzie umieścić plik z treścią maila, a nie chciał bym go umieszczać w folderze web
oto kod którympróbuje otworzyć plik (może istnieje jakiś helper do tego w symfony ?)
<?php
?>
destroyerr
24.07.2009, 15:58:38
O swoim sposobie zapomnij. Zastanów się po co umieszczać taki plik w folderze web? A co jeśli chciałbyś mieć dynamiczną zawartość maila, np. nazwę użytkownika, czy też link aktywacyjny?
Do rzeczy. Jest takie
miejsce, które powinieneś przeszukać zanim zadasz pytanie o symfony. Ale żeby nie było zaraz epitetów w moją stronę to
masz.
Gribo
24.07.2009, 16:51:35
nie wiem czy wiesz ale ten artykuł był pisany pod
Swift Mailer 3 i nie działa pod nowa wersją.
ponadto tam jest pokazane jak się wczytuje zawartość partiala jako treść newsa a w moim pytaniu zaznaczyłem że chciałbym treść maila mieć w pliku tekstowym.
destroyerr
24.07.2009, 18:12:53
W Twoim poście nic nie było o wersji Swifta, więc w ogóle go nie brałem pod uwagę. Dokumentacja SwiftMailer pozwala dostosować ten kod tak, aby działał.
Nie wiem co masz na myśli pisząc o treści newsa.
Co za problem, aby korzystać z partiali? Po prostu nie będziesz w tym pliku wykorzystywał php.
Teraz mam wrażenie, że chyba problem nie dotyczy symfony, bo nie chcesz z jego udogodnień korzystać. W takim razie wróć jednak do Twojego rozwiązania z pierwszego postu.
Gribo
24.07.2009, 18:18:19
w sumie juz sobie poradziłem skorzystałem jednak z tych partiali, i przyznam że nawet mi przypadło to do gustu. Może ktoś wie jak wysyłać maile przez swift 4 z google. Bo coś mi nie chce się łączyć. Wielkie dzieki destroyerr za naprowadzenie na partiale