Już dwie godziny męczę się z tym aby mi skrypt stworzył ciasteczko. Próbowałem "chyba wszystkiego" i nie rozumiem czemu nie tworzy mi mojego ciasteczka. Dziwi mnie to, że w przeszłości bawiłem się ciasteczkami i obeszło mi się bez problemów. Mam funkcję, która jest odpowiedzialna za logowanie się użytkowników, jeżeli został wysłany formularz z zmiennymi POST wtedy zapisuje dane użytkownika do sesji, jeżeli dane użytkownika są w sesji i się zgadzają z danymi w bazie wtedy sprawdza uprawnienia użytkownika.
<?php function check_user_login($permission) { $_SESSION['sec_user_name']=''; $_SESSION['sec_user_level']=''; $_SESSION['sec_user_key']=''; $_SESSION['sec_user_userid']=''; return False; } { $query = "SELECT * FROM ".CONF_DB_TABLE_USERS." WHERE name='".$_SESSION["sec_user_name"]."' AND sec_key='".$_SESSION["sec_user_key"]."' AND level='".$_SESSION["sec_user_level"]."'"; if($count>0 && $row["level"]>=$permission && $row["level"]>='0000') { return True; } else { return False; } $query = "SELECT * FROM ".CONF_DB_TABLE_USERS." WHERE name='".$_POST["username"]."' AND pw='".$_POST["password"]."'"; if($count>0) { ///////////////////////////// W TYM MIEJSCU CHCIAŁBYM UTWORZYĆ COOKIE ///////////////////////////// W TYM MIEJSCU CHCIAŁBYM UTWORZYĆ COOKIE $_SESSION['sec_user_name']=$_POST['username']; $_SESSION['sec_user_level']=$row['level']; $_SESSION['sec_user_userid']=$row['id']; $_SESSION['sec_user_key']=$row['sec_key']; $query2="UPDATE ".CONF_DB_TABLE_USERS." SET last_login='".$date."' WHERE id='".$row["id"]."'"; return True; } else { return False; } } else { return False; } } ?>
Próbowałem używać setcookie() z wszystkimi parametrami jak i tez tylko z tym, które są wymagane.
Wtyczka Web Developer w Firefoxie pokazuje mi tylko, że tworzy standardowe ciasteczko z ID SESJI.
Problem mam zarówno w FF jak i IE. Mam Vistę i hosting na home.pl.
Co robię źlę lub czego mi brakuje? :/
Z góry dzięki za pomoc.