Mam następujący problem z sfWidgetFormInputFileEditable:
Gdy edytuję rekord, np. kino, ale nie załaduję loga kina to walidator mnie zatrzymuje - super bo to pole jest required.
Ale gdy już załaduję ikonę i zmieniam np. nazwę kina to walidator nadal mnie zatrzymuje - jakby nie wie, że plik już jest.
Myślę, że to może mieć związek z moim parametrem "file_src" widgeta bo nie udało mi się ustawić ścieżki, która by działała (i wyświetlała thumb obok inputa) i musiałem zrobić tak trochę na chama, tymczasowo.
Jeżeli sfWidgetFormInputFileEditable czerpie wiedzę o załadowanym pliku przy pomocy tej ścieżki, to to może być przyczyna.
Więc ostatecznie mam dwa pytania: jak przejść tą walidację (tymczasowo ustawiłem walidator "required => false") oraz jak powinna wyglądać prawidłowa ścieżka file_src.
Oto mój kod:
<?php public function configure() { 'file_src' => '../../../uploads/loga_kin/'.$this->getObject()->getLogo(), 'with_delete' => true,' 'delete_label' => 'Zaznacz aby usunąć to logo', 'is_image' => true, 'edit_mode' => !$this->isNew(), 'template' => '<div><table><tr><td>%file%</td><td> %input% </td></tr><tr><td colspan="2"> %delete% %delete_label%</td></tr></table></div>', )); $this->validatorSchema['logo'] = new sfValidatorFile(array( 'required' => false, 'path' => sfConfig::get('sf_upload_dir').'/loga_kin/', )); $this->validatorSchema['logo_delete] = new sfValidatorPass(); } ?>