Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to jest ze stronami?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Mefiuu
Witam. Mam pytanie. Chcę się zareklamować na lokalnym portalu, lub może też na allegro, o moich usługach związanych z wykonywaniem stron internetowych dla osób prywatnych i firm. I tutaj pytanie. Jestem osobą prywatną, niepełnoletnią. Czy mogę komuś odpłatnie wykonywać tą stronę? Bez żadnego rachunku/faktury ? Czy jest możliwość "doczepienia" się jakiegođ urydu_ Cyzli po prostu: czy muszę mieć swoją firmę aby to robić ?
pyro
Tak trochę pół-offtopem, pół-tematycznie

Cytat(Mefiuu @ 2.08.2009, 13:39:03 ) *
Witam. Mam pytanie. Chcę się zareklamować na lokalnym portalu, lub może też na allegro

Takie rzeczy jak oferowanie usług związane z tworzeniem aplikacji www na allegro to... zła rzecz winksmiley.jpg Odpuść sobie.

wykonywaniem stron internetowych dla osób prywatnych i firm. I tutaj pytanie. Jestem osobą prywatną, niepełnoletnią.

Dla firm mając problemy z takimi zagadnieniami jak instrukcja if() i będąc jeszcze osobą niepełnoletnią? Nie chcę, żebyś zrozumiał to w zły sposób, ale to za mało, żeby tworzyć dla kogokolwiek.

Czy mogę komuś odpłatnie wykonywać tą stronę? Bez żadnego rachunku/faktury ? Czy jest możliwość "doczepienia" się jakiegođ urydu_ Cyzli po prostu: czy muszę mieć swoją firmę aby to robić ?

Faktury nie wystawisz bez firmy. Odpłatnie można po prostu robotą za kasę lub podpisując umowę. Generalnie w Twoim przypadku po prostu lepiej będzie poczekać do 18 (nie wiem ile masz lat, ale zgaduję, że niedługo będzie), a póki co odpuścić winksmiley.jpg
nexis
Najlepszą formą rozliczenia dla Ciebie będzie umowa o dzieło gdzie firma, dla której robisz stronę WWW, odprowadza podatek a Tobie wypłaca kwotę netto. Dodatkowo masz prawo skorzystać z prawa autorskiego i opodatkować tylko 50% kwoty. Np. jeśli chcesz zarobić 1000 zł, to podpisujesz umowę na 1099 zł brutto, z czego połowa (549,50 zł) jest do opodatkowania. W bieżącym roku stopa wynosi 18%, więc podatku jest 99 zł (podatek zawsze należy zaokrąglić do pełnej złotówki w górę). I tym sposobem 1099 - 99 = 1000 zł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.