Załóżmy, że dodaję w adminie artykuł. Załóżmy, że artykuł ma obrazek, który ładuję i nie ma z tym problemów.
Dalej, chcę jeszcze po uploadzie zeskalować ten obraz - to nie problem, tworzę w ArtykulForm metodę processUploadedFile() i w niej modyfikuję obraz. Wygląda to mniej więcej tak:
<?php protected function processUploadedFile($field, $filename = null, $values = null) { $fn = parent::processUploadedFile($field, $filename, $values); // zmniejszanie obrazka np. za pomocą sfThumbnail return $fn; } ?>
Ale co mam zrobić, jeżeli artykuł ma dwa obrazki, chciałbym je oba skalować. Wynika to z jakichś moich braków ale nie wiem jak to ugryźć, nie można przecież zrobić po prostu tak:
<?php protected function processUploadedFile($field, $filename = null, $values = null) { $fn = parent::processUploadedFile('plakat', $filename, $values); // zmniejszanie obrazka np. za pomocą sfThumbnail $fn = parent::processUploadedFile('drugi_obrazek', $filename, $values); // zmniejszanie... return $fn; } ?>
Bo zwracam w ten sposób nazwę drugiego obrazka a pierwszego nie i ten nie zostanie zapisany. Domyślam się, że albo trzeba jakoś manipulować argumentami albo w ogóle inaczej to rozwiązać bo nie wyobrażam sobie jak mam zwrócić nazwy obu plików w jednej metodzie. Będę wdzięczny za podpowiedź.