Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]pytanie dotyczące Symfony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
ceieneka
Witam jestem zupełnie zielony w tematyce frameworkow i mam pytanie, kilka dni temu zacząłem zabawę z Symfony, uczę się na tutorialu zamieszczonym tutaj: http://www.symfony-project.org/jobeet/1_2/Propel/pl/01 . Skończyłem trzeci dzień i efekty mojej pracy są zupełnie niepodobne do tych z zamieszczonych na tutorialu - nie wyświetla mi się taki fajny formularz tylko wszystkie dane z bazy wyswietla bez porządku. No i właśnie tu moje pytanie czy coś zrobiłem źle, czy po prostu autor tutoriala pokazał więcej niż powinien ? Dodam że podczas pisania nie wyskakiwały mi żadne błędy wszystko szło elegancko.
destroyerr
Ciężko cokolwiek powiedzieć o Twoim problemie. Może też dasz screena?
Gribo
a ja przypuszczam że nie masz styli które są wykorzystywane w tutorialu. Zapewne nie masz tez 'symfonowych' stron błędów. Jesli mam racje zassaj se style podajze oni je udostępniają a standardowe style są w sf_sandbox_1_2 jak se sciagniesz
ceieneka
Style to jest pliczek: layout.php w katalogu ../apps/frontend(nazwa aplikacji)/templates czy tak bo jeśli tak to wygląda tak samo. Co do screena to zrobilem ale (wstyd się przyznać) nie wiem jak sie tu zamieszcza obrazki :/
tomahawk
Tak te tutoriale niektóre są do kitu.

Robisz wszystko jak każą a potem się okazuje że coś nie wychodzi.
ceieneka
dobra znalazłem błąd, w zasadzie nie było błędu sciana.gif tylko w tutorialu troszkę sobie skrocili opis co się pojawia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.