Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie tabel za pomocą tekstu :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
slawo123
Witam, chciałbym na pewnym forum opartym o phpbb2 zaprezentować tabelę zawierającą dużo wierszy. Po skopiowaniu danych z tabeli umieszczonej na stronie html powstaje mi takie coś:
Kod
1.    User   19    3    6
   2.    Pehapowiec    19    3    6
   3.    Usr2    20    3    7

A mi by się marzyło pokazanie tego w ten sposób jak przykładowa struktura tabeli z bazy:
Kod
+---+-----------+--------+-----------+----------+
  |ID | OBJECT_ID | ATR_ID | ATR_NAME  | ATR_TYPE |
  | 1 |    10     |   1    | atrybut 1 |    1     |
  | 2 |    10     |   5    | atrybut 2 |    1     |
  | 3 |    10     |   3    | atrybut 8 |    1     |
  | 4 |    10     |   15   | atrybut 4 |    3     |
  | 5 |    10     |   8    | atrybut 5 |    2     |
  | 6 |    02     |   21   | atrybut 7 |    2     |

W jaki sposób uzyskujecie taki zrzut struktury mysql jak wyżej i czy mógłbym podobnie to wykonać w skrypcie php generującym taką tabelę
Shadowsword
Po pierwsze to chyba nie ten dział winksmiley.jpg

Taki zrzut uzyskuje się za pomocą zapytania select, tylko do tego musisz mieć treści w bazie danych, a nie w tabelce.

Nie możesz zrobić printscreena strony i wrzucić, albo podać link? Będzie 100 razy łatwiej, bo jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to albo ręcznie poprawiać, albo napisać własny program, który to zamieni co zajmnie jeszcze więcej czasu. Nie zapomniaj, że zazwyczaj masz limit dlugości posta, więc jeśli jest tego naprawdę dużo to będziesz musiał to rozbić na kilka, kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt postów.
wookieb
Jeżeli dodasz do swojego parsera bbcode odpowiedni tag w którym wrzucasz to co masz w pierwszym boxie to może on ci zamienić tabulatory na odpowiednie kreski itd.

O ile dobrze pamiętam taki "ładny" wynik otrzymuje się przy wykonywania zapytania SELECT z poziomu konsoli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.