Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]zamykanie przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rybenia
Witam,
potrzebował bym taki mały skrypcik, że jak nacisne okienko (X) to się pokaże jakiś komunikat java który sobie wpisze.

pozdrawiam
f1xer
  1. <head>
  2. <script type="text/javascript">
  3. function mymessage()
  4. {
  5. alert("I co już wychodzisz?")
  6. }
  7. </script>
  8. </head>
  9. <body onunload="mymessage()">
  10. <p>ZAMKNIJ MNIE</p>
  11. </body>
  12. </html>

ale to nie działa na każdej przeglądarce (np. na operze).
rybenia
w mozilli tez nie działa
znalazłem takie coś,
<body onunload="alert('mój tekst !\n');">

ale jak zmienię podstrone to tez pokazuje sie tekst
thek
Po pierwsze: Java i JavaScript to dwie różne rzeczy. Nie myl pojęć.
Po drugie: dopóki nie wyszczególnisz kiedy się ma ten komunikat pojawiać, to będzie to robił dla każdego wyjścia z tej strony, dla każdego przejścia na inną podstronę
Po trzecie: nie napisałeś czy to okienko (x) to zamknięcie całej przeglądarki czy jakies inne wyskakujące okienko (pop-up lub pop-under? ).
Skrypt jaki znalazłeś jest bowiem tylko wersją inline tego co Ci dał f1xer.
Opisz wpierw jak to ma działać, w jakich wypadkach i co tylko możesz jeszcze określić lub napisać na ten temat. Im więcej danych tym łatwiej będzie problem rozwiązać.
rybenia
jak wyjde ze strony ma się pojawić okienko winksmiley.jpg
thek
To musiałbyś wykrywać czy użytkownik przechodzi na kompletnie inny adres z Twojego a nie na inną podstronę Twojej witryny. To, że przechodzi z innej witryny na Twoją jest do wykrycia, ale wykrycie kiedy wyjdzie z Twojej na inną jest już z zakresu jasnowidztwa winksmiley.jpg
rybenia
a jak normalnie zamknie przeglądarke/zakładke
erix
A chcesz wiedzieć, czy odpalam sobie stronę banku? Wiele skryptów/zapór to blokuje, daj sobie spokój... onunload było często wykorzystywane do otwierania pop-upów z reklamówkami, więc to normalne, że jest blokowane.
Fafu
http://forum.php.pl/Plaintext-116860.html
rybenia
Cytat(Fafu @ 29.08.2009, 22:36:56 ) *

tak samo jak zmienie podstrone to tez sie pojawia komunikat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.