Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][inne]Baner php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
migo
Witam na stronach w podpisach często widać takie banery serwera lub kont usera które pobierają dane z jakiejś strony. Moje pytanie brzmi jak takie coś stworzyć musi to być jakiś formularz który z czytuje dane z bazy, bazę mam ale jak zrobić ten formularz aby tworzył taki baner. Jak to wszystko połączyć aby na końcu wyszedł sam link do wstawienia.

Przykład:

Z góry dziękuje za pomoc.
Fafu
Poszukaj jakiejś klasy do sprawdzania statusu serwera + GD
migo
to nie musi być odwołanie się do serwera bardziej mi zależy na profilu usera jak to wszystko wyciągnąć i połączyć a na końcu dać tylko jeden link.
thek
To jest zrobione tak, że wywołujesz odpowiedni plik php z pewnymi parametrami a jako wyjście ten plik zwraca do przeglądarki plik obrazu:
serwer.pl/sygnaturka.php?user=10
Pobierze dane o id 10 z bazy, w szablon w kilku miejscach wrzuci te dane i zwróci do przeglądarki uzyskany z pomocą GD plik png/jpg/gif
migo
A czy ktoś wie jak takie coś zrobić na najprostszym przykładzie lub gdzie mogę znaleźć jakieś przykłady jak to stworzyć. Ja niestety nie znalazłem nic u wujka google.
Fafu
Tu masz na przykładzie phpBB
http://www.webtips.pl/post6397.html
migo
O to mi właśnie chodziło, dzięki jak ktoś ma coś jeszcze to pisać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.