Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki telefon
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
karis
chce kupić telefon, jednak nie moge sie zdecydować na żaden

chciałbym aby telefon miał bardzo dobry i duży wyświetlacz (nie musi być dotykowy), aparat min. 5 mpx, obsługę wifi i mp3.
telefon musi byc tez solidnie wykonany, nie chcę żadnych trzeszczeń obufowy
Chciałbym telefon w cenie ok 600zł, ale możecie pisać równiez swoje propozycje droższych telefonów.
Turson
N95, N95 8GB (lepsza)
co mają?
- gps, wifi, glośna muzyka, aparat 5mpx (oba)
- ekran 2,8" (n95 8GB)
- 8GB pamięci wbudowanej (n95 8GB)
- lepsza obudowa, brak luzów, które były w n95 a w n95 8GB nie ma
- więcej Ramu ma n95 8GB

N95 8GB sam mam i polecam winksmiley.jpg
l0ud
Jeżeli taki konieczny jest dobry aparat to faktycznie, tylko n95.
mike
Nokia 5800 XpressMusic
bim2
Także jak Pan Mike, polecam najnowsze dotykowe dziecko Noki z Symbianem v5 smile.gif
Turson
Ono kosztuje z 1000zl (nowe). Siostra ma, także super telefon smile.gif
qba10
Ja polecam Motorole ROKR E8. Telefon stosunkowo tańszy około 400zł na allegro z odblokowanym oprogramowaniem. Telefonik oparty na linuksie. Po odblokowaniu ma mnóstwo funkcji:
np. odtwarzacz mplayer (ten sam co w linuksie - możliwość oglądania tego wszsytkiego na co pozwala mplayer, nawet obsluguje napisy do filmów)
dostep do konsoli linuksowej telefonu
mozliwosc zmiany taktowania procesora
obsluga rar, zip, txt
dostep do telefonu przez ftp
mozliwosc zianstalowania interpretatora php (jescze nie testowałem)
i wiele, wiele innych

Generalnie jest telefon muzyczny (wzorowany na iPod'a) z multimedialną klawiaturą ( w zależności od funkcji takie są wyświetlane przyciski)
posiada 2gb pamięci wewnętrznej oraż możliwość dołożenia kolejnych 4gb (niektórzy uważają że nawet 8gb da radę )

Bateria trzyma jeden dzień słuchania muzyki, a przy normalnej pracy nawet do 4 dni.
Ekran jest stosunkowo mały 2" ale mi on nie przeszkadza. Telefon również posiada złącze mini jack 3,5mm.

Naprawdę polecam ten telefon.

PS: wiecej an temat telefonu
http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1258
Kara14101
Moim zdaniem Plusfon61i sama go mam i polecam tongue.gif
sztosz
Cytat(Kara14101 @ 1.09.2009, 16:53:22 ) *
Moim zdaniem Plusfon61i sama go mam i polecam tongue.gif

A ja mam HTC Hero i co z tego, skoro ani mój* ani twój telefon nie spełnia kryteriów poszukiwanych przez ~karisa?

A co do N95 8 GB to miałem ponad rok. Mp3 OK, trochę ciszej niż np. Creative Zen Vision: M. Aprat robi bardzo przyzwoite zdjęcia. WiFi, brak żadnych problemów, działa winksmiley.jpg GPS, mogłem mieć uszkodzony albo nie wiem co. Łapał pozycję po kilku-kilkunastu minutach, w ruchu... zapomnij. W tych samych miejscach htc hero łapie pozycje w ciągu kilku sekund.
Quantum
Hmm, zastanawiam się nad

1. http://web.playmobile.pl/pl/telefony/samsu...vila/index.html
  2. http://web.playmobile.pl/pl/telefony/lgku990i/index.html
Moje wymagania to dotykowy ekran, nie najgorszy aparat i żeby nie rozładowywał się zbyt szybko przy częstym słuchaniu muzyki. Kupuje w ofercie One Play 25 (abonament) i avila kosztuje o 100 zł drożej, ale LG nie ma w zestawie słuchawek, kabelka i oprogramowania (zostały tylko takie wersje)... Dużo opinii słyszę o LG, że to kolejny "bubel" po koreańskim Daewoo. Jak sądzicie, warto go kupić ?
Rafael6666
N82 jest do tej pory najlepszym z urodzonych dzieci noki! Czemu?

- Najpopularniejszy system symbian (najwięcej gier i programów)
- Akcelerator graficzny!
- 128 MB RAM
- Oglądanie filmów RMVB bez konwersji!
- Czytanie plików txt, pdf edycja, odpalanie gier z dos'u, odpalenie windowsa 95, 98 na phonie!
- Wyjście na TV
- BOSKI APARAT z lampą xenonową!
- Najbardziej funkcjonalny i praktyczny telefon w historii całego świata!

Bierz i się nie zastanawiaj!
Quantum
a widziałeś ile kosztuje ? biggrin.gif gdybym miał wydać tyle kasy na telefon to bym się nie zastanawiał
mike
Cytat(sniffer32 @ 5.10.2009, 19:46:49 ) *
Moje wymagania to dotykowy ekran, (...)
Chcesz kupić dobry telefon z dotykowym ekranem to kup HTC lub iPhone'a. Oba wymienione przez Ciebie telefony to zastępczy szajs do szpanowania kolegom w szkole na przerwie.
Dużo lepszym telefonem jest Samsung S7350 lub Nokia e51.
Moli
Cytat
Chcesz kupić dobry telefon z dotykowym ekranem to kup HTC lub iPhone'a

Albo G1, masa osób go chwali smile.gif
mike
Cytat(Moli @ 6.10.2009, 11:34:28 ) *
Albo G1, masa osób go chwali smile.gif
O właśnie. Tam mi świtało w głowie, że o czymś zapomniałem.
sztosz
G1 produkuje przecież HTC.
itsme
ja polecam iphone ...
choc aparat nie jest rewelacyjny ale wystarczy ....

na pozostalych frontach deklasuje rywali (choc oczywiscie beda pisac ze glupi jestem itp) ...

nalezy dodac kwestie gustu ...
deirathe
Fakt iPhone to dobry sprzęt, często korzstam z Things, odtwarzacza no i niekiedy sobie pogram w coś biggrin.gif- apsów jest masa no a aparat w telefonach nieważne czy ma 2Mpx czy 20Mpx i tak będzie do d**y! Telefony jako aparaty się nie sprawdzają i tyle! Jeszcze polecam motorolkę biggrin.gif z sentymentu smile.gif i genialnej jakości odtwarzania muzyki
marcio
A ja ci polece samsunga i780 sam mam i jest niezastapiony chyba ze musisz miec te byle jakie 5mpx.

Wifi dziala super.
Procek 624mhz miodzio mozna podkrecic do 700 jest z szybszych PDA na rynku.
Ram 128 po hr mam 80mb wolnego ramu.
TouchPad jako 4-ro kierunkowy lub jako myszka miodzio rysik uzywam 1 na rok.
DO tego ekran dobrej jakosci fak faktem nietypowe 320x320 ale mozna zainstalowac nowy rom z 96dpi VGA i wszystko hula.
Do tego qwerty n a ktorej sie pisze lepiej niz na nie jednym htc z wysuwana klawiatura np: htc hermes.

Tata ma n95-1 i jest daremna, n95-2 jest lepsza ale to telefony dla szpanerow smile.gif.
nasty
A ja powiem, że moim najnowszym zakupem jest HTC Diamond 2.. jak dla mnie rewelacja! Takiej rozdzielczości w innych PDA nie uświadczysz.
marcio
No tak ale za 600zl to nie wiem czy by go dostal bez wyswietlacza i procka smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.