Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][JavaScript] Ukrycie linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Deusx
Witam, głównie zależy mi na tym, aby nie otwierać poszczególnym podstron w osobnych kartach przeglądarki. Osoba nie znająca linku, nie będzie w stanie tego zrobić, dlatego zależy mi na jego ukryciu.
Przykładowo, np bank pko bp ma w js ważniejsze zakładki, po pokazaniu źródła, wygląda to tak:
  1. <input src="/ikd_img/skins/ipko/trans.gif" style="display: none;" alt="Historia rachunku" type="image"><a href="java script:clickMenu('acc_history');" onclick="return checkSubmit(120);" title="Historia rachunku">Historia rachunku</a><ul></ul></li><li>

Czy to jest trudne do zrobienia ?

Gdzieś jeszcze tutaj na forum, przez szukajke znalazłem, że można to też przez flash zrobić, jednak nie było to nigdzie opisane.

Możecie mi jakoś pomóc w tej dla mnie ważnej sprawie ?

Sam doszedłem, do 5% zabezpieczenia biggrin.gif

1. java script:location.href="buildings.php"

Jednak co z tego, jak osoba widzi końcówkę... Więc wpadłem na przekierowanie z tej strony, jednak i tak potrzeba będzie np
  1. buildings.php?cos=2
więc to również nic nie da.

Odświeżam temat. Proszę o odpowiedź smile.gif
wookieb
Nigdy w 100% nie ukryjesz ŻADNEGO linku. robiąc stronę we flashu znacznie to zadanie utrudnisz ale to i tak nie daje 100% bezpieczeństwa
b_chmura
Zrób to za pomocą formularzy i metodą POST winksmiley.jpg plus HTTP_REFERER
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.