Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Skrypt tłumaczący www
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
mperlam
Chcę stworzyć przetłumaczoną wersję strony freeappalert.com

Chciałbym aby kategorie aplikacji, wszystkie nazwy były przetłumaczone (i najlepiej jeżeli np. skrypt rozpoznawałby że np. Games to gry i sam to tłumaczył). Chciałbym oczywiście zrobić inny układ strony jednak chcę aby treści były samoistnie uaktualniane.

Czy w ogóle da się zrobić coś takiego?
Spawnm
Skontaktuj się z twórcą tamtej strony , on ci odpowie.
mperlam
Z tego co wiem strona nie posiada własnego API oraz kontakt z właścicielem strony może być nieco trudny... Dlatego pytam tutaj...
nexis
Mniej więcej taki wynik: http://translate.google.pl/translate?hl=pl...appalert.com%2F

Otrzymasz korzystając z API od Google
Spawnm
To ja ci odpowiadam że musisz się skontaktować bo nawet jeśli by się dało to bez zgody właściciela było by to łamanie prawa.
A jeśli problem to bariera językowa to czas sięgnąć po kurs winksmiley.jpg

Nexis on nie pisał że chce przetłumaczyć obecną tylko chce mieć własną stronę z przetłumaczoną treścią obecnej.
nexis
Cytat(Spawnm @ 7.09.2009, 15:31:17 ) *
Nexis on nie pisał że chce przetłumaczyć obecną tylko chce mieć własną stronę z przetłumaczoną treścią obecnej.

A ja podałem mu link do API, które pozwala na takie operacje.
mperlam
Dzięki, już wiem jak to zrobię. Mam jeszcze pytanie (wiem, że niezbyt tematyczne). Czy da się napisać taki skrypt, który kontrolowałby AppStore (sklep z aplikacjami od Apple) tak, abym widział wszelkie zmiany cen tych aplikacji?
nexis
Cytat(mperlam @ 7.09.2009, 15:40:23 ) *
Czy da się napisać taki skrypt, który kontrolowałby AppStore (sklep z aplikacjami od Apple) tak, abym widział wszelkie zmiany cen tych aplikacji?

Da się.
mperlam
Wiem że to głupie ale czy mogę prosić kogoś o napisanie takowego? Żeby działał tak samo jak ten ze strony (aby wyświetlał przeceny z $ na free). Jeżeli jeszcze by mógł sprawdzać co jakiś czas czy nadal są free (i usuwał z listy jeżeli nie) to byłoby super. wiem, że ktoś chciałby od razu za to pieniądze ale ja chcę aby skrypt był dla ludzi tematycznie związanych więc nie jestem w stanie za niego zapłacić...
mike
Cytat(mperlam @ 7.09.2009, 15:47:35 ) *
wiem, że ktoś chciałby od razu za to pieniądze ale ja chcę aby skrypt był dla ludzi tematycznie związanych więc nie jestem w stanie za niego zapłacić...
No i?
Co z tego, że to ma być dla kogoś tam? Czy to już oznacza, że praca nie jest warta wynagrodzenia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.