Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: A kto nie wypije ;]
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Spawnm
No Panie i Panowie , pijemy biggrin.gif

Dzień programisty guitar.gif
drake88
To już dziś? O, zapomniałem ;] ^^
Niech go ... trzaśnie, a kto z nami nie wypije.. haha.gif
f1xer
eh no fakt, dzisiaj dzień programisty smile.gif, chociaż to nie formalne święto to i tak życzę wszystkim programistą "optymalnego i działającego kodu".
Pozdrawiam
vokiel
Za Wiki
Cytat
Dzień Programisty – święto programistów obchodzone w 256. dniu roku (256 = 28, czyli liczba wszystkich możliwych stanów jednego bajta informacji w jego najpopularniejszej, 8-bitowej postaci). Tradycyjnie, programiści starają się uczcić ten dzień w jakiś niekonwencjonalny sposób. Dzień Programisty wypada 13 września, a w roku przestępnym 12

Zdrówko! czarodziej.gif
Largo
Witaj,

Dzięki za przypomnienie mi o tym fakcie, idę kumpli zaprosić na "pizzę" ^^

Pozdrawiam,
Largo
marcio
trzeba obalic dzis jakies 0.7 a przed tym cos pokodzic smile.gif
ewaslawek5
Pozdrowienia dla wszystkich programistów, trzymajmy się ramy to się nie p.....y! Hej i Po raz pierwszy....exclamation.gif!
-=Peter=-
Cytat(marcio @ 13.09.2009, 17:04:35 ) *
trzeba obalic dzis jakies 0.7 a przed tym cos pokodzic smile.gif

Chyba powinno być "a po tym coś pokodzić" tongue.gif
Moli
@Peter - Próbowałeś kiedyś programować po 0.7 ? biggrin.gif
kwiateusz
ja próbowałem, działało smile.gif acz rano nie polecam patrzec jak to wyglada i czemu działa tylko oznaczyc //Don't touch it's magic
Rookie
Kieliszki w garść i...
... Zdrówko programiści!
nospor
wlasnie zonka podstawiła mi pod nos piwo.... bezalkoholowe....
marcio
Cytat
Chyba powinno być "a po tym coś pokodzić"

Musze kiedys sprobowac smile.gif

Largo
Cytat(kwiateusz @ 13.09.2009, 20:18:22 ) *
ja próbowałem, działało smile.gif acz rano nie polecam patrzec jak to wyglada i czemu działa tylko oznaczyc //Don't touch it's magic

Witaj,

Też próbowałem i poza faktem poprawy logicznych błędów działało, ale jak ja to zrobiłem to byłem pełen podziwu dla Siebie ^^ Muszę zastosować ten tekst po takich "przyjemnościach" :-

PS. A ja po "zabawie" mam dziś rozmowę o pracę ^^
thek
Z tym działaniem po "nocy magii" to prawda tongue.gif Najciekawiej się pisze wtedy projekty "na jutro" biggrin.gif Ale najlepsze jest wtedy programowanie zespołowe :] Grupa programistów pijana w sztok i każdy mówi tak, ze trudno go zrozumieć ale wszyscy są tak nawaleni, że słowa to zbędny wysiłek. Zazwyczaj następuje zmiana właściciela klawiatury winksmiley.jpg A potem 5 minut sporów podobnych do: "yyyyy?questionmark.gif", "Ahaaaa...", "Uhmmmm", "polllllhhhejjj...." lub inny mniej lub bardziej lakoniczny komentarz w tym samym stylu biggrin.gif A rano się patrzy, nic nie rozumie, ale ważne, że działa :] Problem jest jedynie gdy trzeba to zdebugować, bo nie wiadomo jak chodzi, czemu chodzi i od czego zacząć winksmiley.jpg Pół biedy gdy program jest krótki, ale gdy sie w ciągu pijackiej zabawy wyprodukuje kilka tysięcy linii kodu to jest problem. Zwłaszcza gdy każdy dostanie swój "pakiet" i udostępnia tylko API do niego winksmiley.jpg Robi się wtedy z tego język polski i analiza wiersza pod kątem: "Co autor miał na myśli pisząc to?" biggrin.gif
mike
Cytat(thek @ 14.09.2009, 11:48:41 ) *
Z tym działaniem po "nocy magii" to prawda tongue.gif Najciekawiej się pisze wtedy projekty "na jutro" biggrin.gif Ale najlepsze jest wtedy programowanie zespołowe :] Grupa programistów pijana w sztok i każdy mówi tak, ze trudno go zrozumieć ale wszyscy są tak nawaleni, że słowa to zbędny wysiłek. Zazwyczaj następuje zmiana właściciela klawiatury winksmiley.jpg A potem 5 minut sporów podobnych do: "yyyyy? questionmark.gif ", "Ahaaaa...", "Uhmmmm", "polllllhhhejjj...." lub inny mniej lub bardziej lakoniczny komentarz w tym samym stylu biggrin.gif A rano się patrzy, nic nie rozumie, ale ważne, że działa :] Problem jest jedynie gdy trzeba to zdebugować, bo nie wiadomo jak chodzi, czemu chodzi i od czego zacząć winksmiley.jpg Pół biedy gdy program jest krótki, ale gdy sie w ciągu pijackiej zabawy wyprodukuje kilka tysięcy linii kodu to jest problem. Zwłaszcza gdy każdy dostanie swój "pakiet" i udostępnia tylko API do niego winksmiley.jpg Robi się wtedy z tego język polski i analiza wiersza pod kątem: "Co autor miał na myśli pisząc to?" biggrin.gif
Wybacz sceptycyzm ale mógłbyś równie dobrze założyć nowy wątek o tytule: "Łganie mitomana".
Moli
Cytat
Pół biedy gdy program jest krótki, ale gdy sie w ciągu pijackiej zabawy wyprodukuje kilka tysięcy linii kodu to jest problem

Jezu kto jest wstanie tyle napisać po pijaku smile.gif Ja bym odpuścił po 1/10, jak nie szybciej smile.gif
kefirek
http://demotywatory.pl/1133/Pamietaj-Polaku
Rookie
Cytat(Moli @ 14.09.2009, 12:26:52 ) *
Cytat
Pół biedy gdy program jest krótki, ale gdy sie w ciągu pijackiej zabawy wyprodukuje kilka tysięcy linii kodu to jest problem

Jezu kto jest wstanie tyle napisać po pijaku smile.gif Ja bym odpuścił po 1/10, jak nie szybciej smile.gif

O ile wcześniej zawartość żołądka theka lub któregoś z jego kumpli się nie wyleje, to może i możliwe kilka tys. linijek w stylu:
  1. classsssssss {
  2. priuvathek $poliwaj;
  3. }}}}}
  4. echooo 'Miettek, leccciiiiisz po 0,7';
  5. eenter;
  6. ucho 'aalbo jednak nie, po 1l';

biggrin.gif smile.gif
erix
Ale przynajmniej dostaliśmy prezent od siatkarzy. biggrin.gif
Speedy
Głupoty piszecie z tym programowaniem po pijaku. Przecież alkohol tymczasowo upośledza komórki nerwowe oraz zaburza działanie niektórych zmysłów i tym samym mózgu. Byliście kiedyś naprawdę pijani, że takie rzeczy wypisujecie? tongue.gif

W ramach ciekawostki: niektóre używki podobno działają wręcz odwrotnie. Np. LSD ponoć polepsza abstrakcyjne rozumowanie. W takim php to sobie można pisać po pijaku lub nie - i tak będzie działało, a rozważać możemy jedynie na temat jakości tego, co zostało wykonane. Natomiast w językach niskiego poziomu najwyraźniej trzeba mieć łeb, albo strzelić sobie LSD, żeby ogarnąć projekt. Oto artykuł: http://www.maps.org/news-letters/v18n1/v18n1-MAPS_24.pdf winksmiley.jpg.
bybek5
po pijaku tak, ale po czymś innym... party.gif
thek
Ja po pijaku pisałem w C++ projekty na zaliczenie winksmiley.jpg Problem był głównie z opanowaniem literówek. Kolorowanie składni i pisowni w takich wypadkach to mus a nie fanaberia. Ale nie miałem jakoś nigdy problemu z pomysłami. Plusem jest to, że człowiek pijany nie przejmuje się nawet tymi, które normalnie by odrzucił na wstępie. A te co pewien czas okazują się być nie takie głupie rozwiązania gdy spojrzy się potem na kod "z rana". O ile znamy odpowiedź na pytanie: "Co ja właściwie tutaj zrobiłem?" winksmiley.jpg Swoją drogą... Nigdy nie próbujcie mieszać piwa z kawą w proporcji 1:1 bo to fatalne połączenie. Nie dość, że średnio smaczne to ma "skutki uboczne". Kofeina zamiast pobudzać wzmaga działanie usypiające alkoholu i przytępia organizm zupełnie winksmiley.jpg Człowieka muli jeszcze bardziej a rano nawet kac jest gorszy biggrin.gif
erix
Cytat
Głupoty piszecie z tym programowaniem po pijaku. Przecież alkohol tymczasowo upośledza komórki nerwowe oraz zaburza działanie niektórych zmysłów i tym samym mózgu. Byliście kiedyś naprawdę pijani, że takie rzeczy wypisujecie?

Znajomy robił wykład o bezpieczeństwie sieci po paru głębszych. tongue.gif
phpion
Moim zdaniem nie ma się czym chwalić... worriedsmiley.gif

PS: powyższa wypowiedź nie jest skierowana do wybranej osoby, a do ogółu osób przechwalających się swoimi "wyczynami".
mike
Cytat(erix @ 16.09.2009, 11:29:58 ) *
Znajomy robił wykład o bezpieczeństwie sieci po paru głębszych. tongue.gif
To tylko świadczy o jego głupim postępowaniu.
Skoro uważasz, że jest czym się chwalić to podaj jego nazwisko tongue.gif
sztosz
Ale co to znaczy pijany? Co to znaczy po paru głębszych? Ja po pół litra wódki nie mam zamiaru nigdy nic pisać, ani nawet w nic grać. Ale po dwóch piwkach poprawia mi się koncentracja, łatwiej mi się skupić, w samochodówkach wykręcam czasy których na trzeźwo nie wykręcę (co nie znaczy że do prawdziwego samochodu po spożyciu wsiadam za kółko). Wszystko zależy co kto rozumie przez bycie pijanym.
vokiel
Wzorem lat ubiegłych, w tym roku także, w 256 dzień roku, świętujemy dzień programisty!

Zdrówko!
Spawnm
Zdrowie ! biggrin.gif
Daiquiri
biggrin.gif
nospor
Może jednak nie? W 2009 tak popilismy, że w 2010 nikt w temacie nie napisał biggrin.gif
vokiel
To będziemy świętować w systemie dwójkowym - tj. co dwa lata wink.gif
Hpsi
Trza sie dzis zrestowac ... wasze i zdrowie tongue.gif
erix
http://www.youtube.com/watch?v=bXoc9hOIj3M biggrin.gif
zordon
W helionie zniżka 20%. To rozumiem smile.gif
dlugi_as
Jeszcze do teraz odbija mi sie ten dzien ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.