Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie maili z serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kaznodzieja
Witam!

Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten post a że najbardziej tyczy się sprawy po stronie serwera więc trafił tu. Jeśli moderator uzna że trzeba go przenieść to niech go przeniesie smile.gif

Posiadam hosting(serwer wirtualny) na ovh. Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób da się umieścić skrypt i jaki skrypt który wysyłałby maila o określonym czasie (pewnie o oparciu o jakiegoś krona). I czy ktoś zrobił coś takiego na serwerze ovh??

Pozdrawiam Błazej
bogdan89
do wysyłania wiadomości e-mail dobra jest klasa PHPMailer...
dobrze skonfigurowana potrafi ona połączyć się z serwerem SMTP i wysłać wiadomość z dowolnego konta.
wiadomość może być w formacie plain text albo w HTML.
możesz dodać różne załączniki do tej wiadomości... no normalnie wszystko czego sobie życzysz i mógłbyś życzyć znajdziesz w tej klasie.
szkoda, że nie poszukałeś wcześniej na forum, bo chyba w każdym temacie związanym z wysyłaniem maili, przewija się nazwa PHPMailer.

plik ze skryptem, który będzie korzystał z klasy PHPMailer wrzucasz do CRONA.
kaznodzieja
Znam dobrze PHPMailer-a A chodzi mi o to jak dostać się do takiego krona, i czy wystarczy napisanie zwykłego wywołania funkcji?
bogdan89
tak, wystarczy napisać zwykłe odwołanie do klasy, podać kilka parametrów i zakończyć send();

co do CRONa wszystko zależy od usługodawcy, w tym przypadku informacji najlepiej szukać u źródła:
http://pomoc.ovh.pl/CronNaWirtualnych
kaznodzieja
Dziękować smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.