Celem tego skryptu jest dodawanie punktów użytkownikowi i % z tych punktów użytkownikowi co go Naprowadził na stronę jeśli byście to rozwiazali inaczej Dziękować za propozycję.
ps.
A i jak byście byli łaskawi zajrzeć to wyskakuje cały czas błąd Parse error: syntax error, unexpected $end
a ja chyba jestem ślepy bo nie mogę wypatrzeć żadnej literówki czy }. Proszę o pomoc!
<?php require_once ('includes/config.inc.php'); $page_title = 'Punkty'; include ('includes/header.html'); // trim wszystkiego wpisywanego $id = $punkt = FALSE; // sprawdza: id $id = mysqli_real_escape_string ($dbc, $trimmed['user_id']); } else { } // sprawdza punkty $punkt = mysqli_real_escape_string ($dbc, $trimmed['punkt']); } else { } if ($id && $punkt) { // jesli wzsystko jest ok function punkty($id,$punkt) { $n = 20; //procent punktu dla polecajacego na 1 poziomie np. 20% $i = 0; //zmienna pomocnicza $x = 5; //o ile procent mniej ma dostać następny poziom, od 20% odejmie 5% to daje dla n=15% $sql = "UPDATE users3 SET punkt = (punkt + $punkt) WHERE user_id = $id"; //zapis powyzej powoduje ze do istniejsacych w bazie danych punktow dodajemy nastepne while($id > 0 && $i < 3) { $sql = "SELECT id_pol FROM users3 WHERE user_id = $id"; $tmp_punkt = $punkt * ($n / 100); //obliczamy ile punktow ma dostac polecajacy $id_polecajacego = $row['id_pol']; $sql = "UPDATE users3 SET punkt = (punkt + $tmp_punkt) WHERE id = $id_polecajacego"; $id = $id_polecajacego; $n = $n - $x; //odejmujemy procenty na nastepny poziom $i++; //zmienna rosnie aby wyjsc z petli } } mysqli_close($dbc); } // koniec głownego warunku . ?> <form action="test33.php" method="post"> <fieldset> <table> <tr> }}} <td><div ><input type="submit" name="submit" value="Zarejestruj" /></div></td></tr></table> <input type="hidden" name="submitted" value="TRUE" /> </form> <?php // Include the HTML footer. include ('includes/footer.html'); ?>