Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Jak dostac sie do katalogu po zalozeniu hasla na niego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rocco
Jak dostac sie do katalogu po zalozeniu hasla na niego, chodzi mi dokladnie przez manager plikow total comandor itp. bo przez przegladarke spokojnie sie loguje i widze pliki w katalogu zalogowanym, lecz chcialem aby udostepnic to dla klienta zeby mogl sobie operowac na plikach.

Dodam ze pokazuje mi sciezke przy zakladaniu hasla w opcji Password Protect Directories w cpanelu /home/user/public_html/mojkatalog, lecz to nie bardzo przejsc chce 

w polu serwer -url w danych do zalogowania sie w TotalComanderze ;(

Dzieki za pomoc panowie i panie 

erix
Katalogi na hasło, to było chyba przez htpasswd, więc nie powinno być problemu z dostaniem się na FTP.

Cytat
lecz to nie bardzo przejsc chce

Wklej treść komunikatu z loga.
Rocco
Cze wiec tak wygenerowalem sobie dane potrzebne do wejscia do katalogu czyli  np.

login- demo
haslo- 1234567

sciezka do katalogu

http://mojadomena.pl/dlavipow/

przez przegladarke wejde i mam to co chce ale jakie mam dane wprowadzic do managera plikow typu T.comandor lub FlashFXP lepiej ten drugi bo jest mniej awaryjny od total comandora pod Windowsem tongue.gif

wpisuej tak:

serwer url, adre : np. serwer.nazwa.pl (nie laczy sie) mojadomena.pl/dlavipow/ przenosi mi do zdalnej sciezki katalog i nie loguje ;( 

typ polaczenia: FTP , SFTPoverSSH itp.

uzytkownik: demo

haslo: 123456

dodam ze zalezy mi aby klient mogl zobaczyc tylko po wejsciu przez comandora jeden folder z plikami to chyba oczywiste winksmiley.jpg

co robie zle?questionmark.gif
erix
Cytat
dodam ze zalezy mi aby klient mogl zobaczyc tylko po wejsciu przez comandora jeden folder z plikami to chyba oczywiste

To utwórz osobne konto FTP dla niego ustawiając na katalog domowy właśnie ten zaszyfrowany.

Cytat
T.comandor lub FlashFXP lepiej ten drugi bo jest mniej awaryjny od total comandora pod Windowsem

T.comandor może tak, ale jeśli masz na myśli Total Commandera, to nie wiem pod jakim względem jest on wg Ciebie awaryjny. tongue.gif
erix
Cytat
o to chodzi ?

O widzisz. Tylko pamiętaj o odpowiednim zdefiniowaniu katalogu domowego dla konta.
Rocco
Dzieki wielkie moglem tka wczesniej zrobic pozdrawiam serdecznie thumbsupsmileyanim.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.