Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Update na tabeli MySQL - brak aktualizacji mimo zawartości w tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
grzewal
Od kilku dni mam problem z poleceniem "UPDATE" na tabelach mysql .
Zajmuję się bazami od kilku lat i pierwszy raz spotkałem się z takim problem.

Przy najprostrzym poleceniu "UPDATE" np

UPDATE crn_products SET crn_product_description = 1249 WHERE crn_product_id = '70yJqMr02009'

aktualizuję mi zero kolumn przy czym już samo polecenie "SELECT" zwraca jeden wiersz:

SELECT * FROM crn_products WHERE crn_product_id = '70yJqMr02009'

Klucz (tj kolumna crn_product_id) o podanej zawartości występuje w 100% o czym świadczy zapytanie SELECT.

nospor
a czy przypadkiem pole crn_product_description nie ma juz wartosci 1249? No jak ma to nic dziwnego ze go nie aktualizuje winksmiley.jpg
grzewal
Cytat(nospor @ 23.09.2009, 12:28:58 ) *
a czy przypadkiem pole crn_product_description nie ma juz wartosci 1249? No jak ma to nic dziwnego ze go nie aktualizuje winksmiley.jpg

Tak może nie do końca dobrze opisałem problem .

Problem pojawią sie gdy aktualizuje tak kilkanaście wierszy dla przykładowego ID z tego wartość się zmienia w przypadku 2 - 3 kolumn (pola ceny, stanu magazynowego itd). Jest wszystko OK gdy wysępują różnice we wszystkich polach jednak już w przypadku gdy inne są 1 - 2 pola tych zmian mi nie uwzględnia.

Tak wiem że można to konrolować w ostateczności z PHP w ostateczności ...

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.