Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]isset, jakiś atrybut inputa czy coś innego?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Grabelny
Witam.
pisze stronke od kilku dni i trafiłem na zonka nad ktorym siedze juz z 2 godziny. mam www napisana w PHP w oparciu o baze i stworzyłem wszystko po bożemu. index, menu, header, stopka... no i z menu sobie zrobilem wybieranie strony i ok, otwiera sie. tylko ze z tej podstrony chce otworzyc kolejną. dokładnie chodzi mi o to ze na tej podstronie wybieram cos z menu, klikam wyslij i mi pokazuje z bazy wyciagniete dane. Problem w tym że nie działa mi button... a jak juz znalazlem sposob na to, to strone mi otwiera w całkiem nowym oknie a ja chce żeby w tym jednym okienku na miejscu starego wkomponowanego w strone otworzyło... co ja tu mam źle ?

1. <center>
  2. <?
  3. if (isset($_POST['wyslij'])) {
  4. echo 'udalo sie!';
  5. } else {
  6.  
  7. echo 'Jakiego samochodu specyfikacja Cię interesuje?<br /><br /><br />';
  8. echo '<select>';
  9. $q="SELECT * FROM samochody";
  10. $res=mysql_query($q);
  11. $row=mysql_numrows($res);
  12. $i=0;
  13. while ($i < $row) {
  14. $marka=mysql_result($res,$i,"marka");
  15. $model=mysql_result($res,$i,"model");
  16. ?>
  17. <option value="<?php echo $i; ?>"><?php echo $marka.' '.$model; ?></option>
  18. <?php
  19. $i++;
  20. }
  21. echo '</select>';
  22.  
  23. }
  24. ?>
  25. <br /> <br />
  26. <input type="submit" name="wyslij" value="Zobacz!">
  27.  
  28. </center>

wyglada to tak, że menu mam obrazek, menu po lewej, strona wlasciwa i odnosniki po prawej. co tu zrobilem zle ? treść jest mało ważna bo sobie zrobie, ale jak zrobic z tym buttonem, żeby mnie w tąsamą strone przełączało, kiedy to instrukcja po issecie wogole sie nie chce wykonywac ;/ prosze o pomoc
paw-e-l
pokaż jakie masz atrybuty w <form>
Grabelny
no wałaśnie że z tym formem sie pogubiłem...
wyrzucilem go całkiem i button nie działa, wcześniej miałem action skierowane na index.php i klikniecie w każdy button mnie tam kierowało na strone główna. Przekierowania z menu zrobilem metoda GET i do każdego linka z menu dodaje mi do zmiennej p (page) nazwe podstrony np http://localhost/index.php?p=galery. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie ale nie wiem też jak mozna by to zrobić inaczej bez konieczności przeładowania calej strony. wszystko było ok, dopóki nie mialem potrzeby operacji na tych podstronach. Jakieś pomysły / propozycje?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.