Dla mnie tak jest wygodniej niz tworzyc klase view dla kazdego kontrolera i wtedy szablon
Gdzie do {DIV1},{DIV2} i {DIV3} sa ladowanie poszczegolne komponenty/pluginy jednak troche mi to nie pasuje i wyczytalem w kilku watkach z archiwum pro ze lepiej uzywac widoki z php czyli moj widok podmienic na takie cos:
<html> <body> </body> </html>
Lub widzialem ze mozna $this -> pole.
I nie wiem zabardzo jak zrobic klase tak aby podmieniala $div1 na wartosc ktora ustawie w klase View w kontrolerze.
Tzn w kontrolerze mamy
//jakis kod $view = $this -> View; $view -> nazwa = 'wartosc'; //lub $view -> SetVars('nazwa', 'wartosc'); $view -> Parse('news');
Jak zrobic by klasa ktora wczyta widok news.php podmienila zmienna z prawdziwego php?
Na szablonach to jest prosto zrobic jednak jest to malo elastyczne bo wszystkie warunki lub sprawdzenie czy ktos jest zalogowany sa na poziomie kontrolera co zmusza mnie czasami do robienia kilka roznych szablonow.
Do tego jesli podam tablice argumentow do podmiany musze robic foreach() na poziomie kontrolera lub w moim przypadku na poziomie klasy View by wszystko podmienic co jest glupie i nie elastyczne.
Wiec prosze o pomoc.