Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesje, pusta/biała strona, odświeżanie...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
saper
Witam.
Jestem właśnie w trakcie pisania skryptu administracji moją stroną. Korzystam w nim z bazy danych MySql i obsługi sesji. Problem polega na tym że ukończony już skrypt autoryzacji osób mających dostęp do różnych modułów edytujących treść strony działa na localhoście (EasyPHP 1.7) a na serwerze działać już nie chce. To znaczy, skrypt działa, lecz nie tak jak powinien. Problem objawia się tym że po przechodzeniu z jednej strony na drugą poprzez link otwiera się całkowicie biała strona bez żadnych danych (nie ma nawet znaczników <html>). Dopiero po odświeżeniu pojawia treść strony o którą mi chodziło. Czym może to być spowodowane? Dodam że gdy używam formularza do logowania następna strona otwiera się prawidłowo, dopiero gdy z tamtej strony przechodzę klikając na link objawia się opisane zjawisko.
maciu
mam dokładnie ten sam problem i też nie mam pojęcia o co może chodzić
jono
A jak przekazujesz dane z formularza? Za pomocą $_GET? Może używasz register_globals na swoim lokalu, a na serwerze nie ma??
makay
To prawdopodobnie bedzie zwiazane z register globals , na localhoscie masz on a na serwerze masz off .
Zgadza sie ?
maciu
Cytat
To prawdopodobnie bedzie zwiazane z register globals , na localhoscie masz on a na serwerze masz off .
Zgadza sie ?

jest odwrotnie, na localhoscie mam register globals OFF a na serwerze na ON, ale skrypt jest napisany pod register globals OFF
Kataryniarz
Mam (chyba) podobny problem.
Proszę spojrzeć: http://kataryniarz.net/galeriaaao/ (strona jest w trakcie tworzenia).
W każdym pliku na samej górze jest wstawka:
  1. <?
  2. include(&#092;"config.php\");
  3. ?>

W IE po kliknięciu w link ZALOGUJ czy też ZAREJESTRUJ SI pokazuje się biała strona (źródło jest puste). Co ciekawe nic takiego nie dzieje się w Operze.
Po usunięciu linijki:
session_start();
problem znika.

Jakieś sugestie?
Ręce mi już opadają, bo nie wiem co zrobić.

Bardzo proszę o pomoc.

PS. Problem znika również kiedy usunę z nagłówka strony tag kodowania:
Kod
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

PS2. Przeniesienie tagu kodowania na sam dol strony pomoglo o tyle, ze widac strone, ale... nie mozna wyswietlic zrodla i nie widac (bez reloadu) polskich znakow. Hmm...

PS3. Po kilku godzinach bezowocnych prób wreszcie wpadłem na to jak rozwiązać (ominąć) ten problem. Otóż do każdego linku dodałem parametr ?c=1 (jaki będzie ten parametr jest kompletnie bez znaczenia).
Ciekawe, że u kilku znajomych w IE strony wyświetlały się (jeszcze przed dodaniem ww. parametru) absolutnie normalnie. Czyżby więc była to wina IE?
saper
Dużo czasu minęło zanim udało mi się zrozumieć, jak ten problem pokonałem, bo w sumie o nim zapomniałem i zostałem zmuszony do ponownego główkowania, gdy ten znowu powrócił. Problem powstaje tylko jeśli używamy przeglądarki Internet Explorer, bo w Operze i Mozilli go nie zaobserwowałem. Problemotwórczym czynnikiem jest tutaj znacznik:
  1. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
Gdy nie damy go w ogóle problem znika, ale to nie jest rozwiązanie gdyż nie mamy polskich znaków na stronie. Rozwiązaniem jest zastąpienie tego znacznika takowym czymś:
  1. <?php
  2. header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2');
  3. ?>
jurenpi
Też z tym walczyłem. Doszedłem do rozwiązania następującego, związanego z cachowaniem stron obsługujących sesję. Sprawę rozwiązałem stosując następujący wpis przed każdym uruchomieniem sesji wmkażdym skrypcie:

1. <?php
  2.  
  3. session_cache_limiter(&#092;"private\");
  4.  
  5. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.