Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlugosc pliku
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
GrayHat
Dzisiaj na informatyce pani mi wbijala do glowy, ze jak plik ma dluzsza nazwe niz 8 znakow to sie sam kasuje... ja sie z tym nie zgadzam i chce to udowodnic nauczycielce... ma ktos jakies info o nazwach plikow??
spenalzo
Chyba jej mózg miał mniej wiecej niż 8 komórek i ze strachu sie skasował.
GrayHat
spen: albo taka akcjia: gosciowka ta mowi ze Gadu-Gadu to wersja 30 dniowa i po 30 dniach cza skasowac... mowi tez ze jak cos wytniesz i zrestartujesz kompa to znajdziesz to (nawet folder!) w schowku worda... no niestety taka mamy "nauczycielke informatyki"
wiec szukam jakis informacji co podwaza jej teze dot. plikow ;]
spenalzo
...
Otwórz przy niej plik o nazwie z np. 15 znaków i 5 znakowym rozszerzeniu, i tyle (w DOSie też to działa, ale nazwy i tak są skracane do 8 znaków). A jak jej pokażesz tekst, to sie obrazi, przecież to ONA jest nauczycielką a nie jakiśtam autor tekstu.
seaquest
idz do dyra i powiedz, ze chcesz uczyc, bo nauczycielka nic nie rozumie
kszychu
Cytat
Dzisiaj na informatyce pani mi wbijala do glowy, ze jak plik ma dluzsza nazwe niz 8 znakow to sie sam kasuje

Może nie kasuje a skraca do 8 znaków. Pod starym dosem oczywiście.
scanner
GrayHat, poszukaj specyfikację systemów plikowych: FAT16, FAT32, NTFS (więcej nie potrzebujesz, bo macie windę), poszukaj też informacji o budowie i działaniu pamięci RAM i poszukaj na microsofcie informacji o clipboardzie.
matys
oOo. GrayHat
masz w takim razie śmieszną panią od informatyki. Może ta co mnie uczy też nie bardzo ma pojęcie o rzeczy ale takich głupot to już nie wymawia. Ale nic ona to chyba tez człowiek laugh.gif Dostala niewlasciwa fuche i tyle biggrin.gif
SonGoace
1. Nauczyciel ma zawsze racje.
2. jeśli nauczyciel nie ma racji odwołaj sie do pk. pierwszego !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.