$proceduraSQL = mssql_init("dbo.xxx", $db_connection); mssql_bind($proceduraSQL,"@Par_xxx", $xxx, SQLINT4); $wyniki = @mssql_execute($proceduraSQL) <table id='1'> <thead> <tr> <td>Kod</td> <td>Nazwa produktu</td> <td>Ilość</td> <td>Cena zakupu</td> <td>Wartość</td> </tr> </thead> "); while($wiersz = mssql_fetch_array($wyniki)) { <tr> <td>$wiersz[Kod]</td> <td>$wiersz[NazwaProduktu]</td> <td>$wiersz[Ilosc]</td> <td>$wiersz[KwotaZamowienia]</td> <td>$wiersz[CenaZamowienia]</td> </tr>"); } <tr> <td></td> <td></td> <td></td> <td></td> <td>SUMA</td> </tr> </table>
jest to tak zwany koszyk w nim są produkty jakie chcemy kupić itp itd. I jak procedura zczytuje z bazy danych informacje o koszyku co w nim jest ile to jest warte itp. nie moga zrobic czegoś takiego żeby mi zliczał sumę ogólną którą mam zapłacić klient, bo on tu w pętli pokazuje produkty ceny a ja chce żeby rzeby np z tej petli jak zwóric że są 3 lub 4 pozycje w koszyku to żeby w jakiejś komórce pod spodem podał ich łączną cenę np komórka SUMA. Próbowałem to rozgryść ale coś nie idzie mi to z góry dzięki za pomoc