Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Odczyt z bazy danych dla pierwszego rekordu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djavid
Witam
Nie moge sobie z tym poradzic. Mam tabele. Chce aby wyswietlil sie wynik z ad_count dla rekordu pierwszego.

Napisałem cos takiego ale cos jest nie tak:

1. $baza=nazwa bazy;
  2. $polaczenie=@mysql_connect("localhost","uzytkownik","haslo") OR die("Próba połączenia z bazą danych nie powiodła się.");
  3. $db=@mysql_select_db($baza, $polaczenie) OR die("Nie istnieje podana baza danych.");
  4.  
  5.  
  6. $sql="SELECT * FROM fusion_master_ads_table WHERE ad_id=1";
  7. $result=@mysql_query($sql, $polaczenie) OR die("wykonanie zapytania nie powiodło się");
  8. while ($odczyt = mysql_fetch_array($result))
  9.  
  10. print "$odczyt[ad_count]\n";

Bede wdzieczny za pomoc
Wicepsik
Jaki błąd?
mysql_error
djavid
ogólnie nie wiem czy samo zapytanie jest poprawnie skonstruowane.
A blad taki:
http://mp3life.pl/test.php
Jak sie pozbylem bledu to znowu dane sie nie wyswietlaly.
Bede dzieczny jak ktos poda gotowe zapytanie do konkretnego mojego problemu, bo walcze z tym juz z tydzien.
Z gory dzieki
skowron-line
  1. $baza=nazwa bazy;
  2. $polaczenie=@mysql_connect("localhost","uzytkownik","haslo") or die("Próba połączenia z bazą danych nie powiodła się.");
  3. $db=@mysql_select_db($baza, $polaczenie) or die("Nie istnieje podana baza danych.");
  4.  
  5.  
  6. $sql="SELECT * FROM fusion_master_ads_table WHERE ad_id=1";
  7. $result=@mysql_query($sql, $polaczenie) or die("wykonanie zapytania nie powiodło się");
  8. while ($odczyt = mysql_fetch_array($result))
  9. {
  10. print_r( $odczyt );
  11. }
djavid
Zapodalem twoją wersję ~skowron-line pojawia się wkoncu wynikjaki chcialem ale przed nim blad:

Notice: Use of undefined constant djavid_mp3life - assumed 'djavid_mp3life' in /home/djavid/domains/mp3life.pl/public_html/test.php on line 6

:/

mp3life.pl/test.php
nospor
odwolujesz sie do stalej, ktora nie istnieje. Moze zamiast stałej djavid_mp3life miales na mysli tekst 'djavid_mp3life'

ps: przenosze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.