thx seth ale bylo by cool gdyby nie trzebabylo pisac dll dodatkowego i rejstrowac go na serwie ... ale kapa ... ale asp jes gufniany ... ehh
cya
Seth
14.03.2004, 12:52:11
No niestety samo ASP nie posiada mechanizmow do tego aby odczytac binarki. Sa co prawda dodatki, ktore to ulatwiaja ale przewaznie sa platne, wiec taka wlasna biblioteka jest najlepszym spsobem na ominiecie ograniczen.
W asp.net juz tego problemu naszczescie nie ma
orson
14.03.2004, 15:59:05
witam ...
to moze tak:
w jaki sposob wywolac plik z licznikiem nie ingerujac w strukture serwisu [ponad 150 podstron] i nie przeksztalcac go w asp [obciazenie serwa] ... ilosc odwiedzin nie musi sie wyswietlac ... chodzi tylko o wywolanie ... jakies propozycje ?
cya
spenalzo
14.03.2004, 16:11:06
Dołączyć do strony prosto z apache kod wywołujący licznik - wydaje mi sie, że jest taka możliwosć.
Seth
14.03.2004, 17:15:57
Najlatwiej bylo by zaincludowac plik licznika np tylko do default.asp
Kod
<!--#include file="licznik.asp" -->
Ostatnio nie bawilem sie w ASP ale moze pokombinuj cos z global.asa i procedury Application_OnStart albo Session_OnStart.
@sepanalzo: ASP nie dziala na Apache'u tylko na IISie.
spenalzo
14.03.2004, 17:26:28
Cytat
@sepanalzo:
Że kto?
Cytat
ASP nie dziala na Apache'u tylko na IISie.
IIS Suxx !! A na apache chyba też może działać - wydaje mi sie że jest moduł obsługi ASP :?
Seth
14.03.2004, 17:29:21
Cytat
Cytat
@sepanalzo:
Że kto?
Sorry :oops:
Cytat
Cytat
ASP nie dziala na Apache'u tylko na IISie.
IIS Suxx !! A na apache chyba też może działać - wydaje mi sie że jest moduł obsługi ASP :?
Niby jest ale nie sadze aby ktos stawial asp na Apacheu, a juz napewno nie na linuxie.
spenalzo
14.03.2004, 17:39:25
No fakt.. Ale z przyzwyczajenia () założyłem, że apache.
orson
14.03.2004, 18:55:59
witam ...
a wiec:
iis - nie da sie zmienic na apache
co do dolaczania ... serwis jest statyczny ... nie ja go tworzylem ... tylko dokladam licznik ... odpada ... i jeszcze to jest html ... przerobienie tego na *.asp zmusz mnie do zmiany wszystkich linkow w serwisie ... kurde ... ale kupowaty ten asp ...
cya
Seth
14.03.2004, 19:02:24
Jezeli w ten sposob: to daj jakis obrazek 1x1 z odowlaniem jako zrodlo do pliku asp.
Z tym, ze nie bedzie on wypluwal zadnego obrazka tylko sam content type
Kod
Response.ContentType = "image/JPG"
orson
15.03.2004, 11:21:50
witam ...
thx seth ... dziala
ps. czy mod "pomogl mi" jest wylaczony nie moge znalesc buttona ...
cya
Seth
15.03.2004, 11:52:27
Na tym forum nie ma pomogl. Ale ciesze sie, ze moglem Ci pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.